Tii post, dar ai pofta de ceva dulce? Incearca placinta cu mere de post! O reteta senzationala!
Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut. Tocmai buna pentru zilele in care ai pofta de dulce!
Ingrediente Prajitura frageda cu mere
Pentru foi
250 ml apa minerala
150 ml ulei
o lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
un plic praf de copt
550-600 g faina alba
putina sare
Pentru umplutura
1 kg- 1kg si jumatate mere
150 g zahar
o sticluta esenta rom
2 linguri zeama de lamaie
scortisoara
In plus – zahar pudra vanilinat pentru pudrat
Trebuie sa obtii un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de mana.
Framanta-l 5 minute apoi pune o folie de plastic deasupra si da-l la frigider.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Intre timp ocupa-te de umplutura de mere.
Depinde in ce tava vrei sa coci prajitura. Daca vrei foi mai subtiri curata 1 kg si jumatate de mere, daca folosesti o tava mai mica si foile vor fi mai groase, pune doar un kg de mere.
Merele spalate si curatate se dau pe razatoare si se pun intr-o strecuratoare.
Deasupra se pune zaharul, zeama de lamaie si esenta de rom si omogenizam. Stoarcem merele de zeama.Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se formeaza din aluat foaie cu laturile egale cu dimensiunea tavii.
Se transfera foaia in tava si deasupra se pune unform marul, scurs bine de suc.
Deasupra se pune foaia obtinuta din cea de-a doua bila de aluat si se inteapa cu furculita.
Se baga tava in cuptorul preincalzit la 175-180 grade (la cuptorul electric) si se lasa prajitura pana ce s-a rumenit frumos.
Sursa: retetepapabun.