Klaus Iohannis: Am primit propuneri pentru ministri si ma voi referi la una singura, pe celelalte le discutam cu alta ocazie. PSD l-a propus pe Corlatean, artizanul catastrofei de la alegerile din 2014. Nu e suficient ca PSD si-a batut de romani, indrazneste sa mi-l propuna pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivita si va fi clar respinsa.

Corlatean nu va fi ministru la nimic.

Razboiul dintre palate se ascute de la o zi la alta. Inca de la prima ora a diminetii pe poarta Cotroceniului, a pasit prim-ministrul Viorica Dancila.

Prima iesire publica, avea sa vina de la Palatul Victoria. Mai impaciuitoare decat de obicei, spune ca are in lucru o analiza a alegerilor din diaspora, cand mii de romani au fost impiedicati sa voteze.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Dar de la Cotroceni seful statului nu se lasa! Vrea demiterea de urgenta atat a ministrul de externe Teodor Melescanu cat si a celui de interne, Carmen Dan!

Cu diaspora furioasa, aturitatile incearca, in al 13 lea ceas sa gaseasca o solutie pentru votul de la prezidentialele din toamna. Se formeaza comisii la Cotroceni siCamera Deputatilor, pentru votul prin corespondenta, votul anticipat sau votul electronic.

Totusi, desi la scrutinul de duminica au fost probleme de organizare a votului atat in tara, cat mai ales in strainatate, nimeni nu se grabeste sa-si dea demisia. Ministrul de externe, Teodor Melescanu, in mandatul caruia romanii din diaspora sunt umiliti la vot pentru a doua oara, spune ca de vina este... presedintele Iohannis, care a organizat referendumul, iar votantii s-au pierdut in numarul buletinelor.

In timp ce la Bucuresti oficialii se cearta si refuza sa-si asume vreun fel de raspundere, un roman care traieste in Germania a devenit vedeta diasporei. Barbatul, care este politist in Munchen, i-a ajutat pe romani sa voteze la consulatul de acolo. La initiativa sa, politistii au construit un perimetru din garduri si toti cei cuprinsi in el, adica pe teritoriul consulatului, au reusit sa voteze. Politistul a povestit totul pe internet si chiar a izbucnit in lacrimi.

Martin este nascut in Viscri, dar la doi ani a ajuns in Germania cu parintii lui, care au parasit Romania satui de coruptie si de democratia mioritica.

Martin: „Pentru mine problema a fost ca am promis tuturor ca vor putea vota daca sunt in acest perimetru dupa ora 21.00. Si eram fericit sa vad ca sunt fericiti si ca aveau speranta. Si dupa jumatate de ora a trebuit sa imi retrag cuvintele pentru ca consulatul a inchis usile”.

Reactia politistului de origine romana care le-a vorbit in limba natala celor veniti sa voteze este simplu de explicat.

In 2014, omul a stat impreuna cu sotia opt ore la coada pentru a vota la prezidentiale. N-a reusit. Acum, romanii din diaspora fac plangeri la Bruxelles pentru ca le-a fost incalcat dreptul la vot de catre statul roman. Pentru ca in Bucuresti inca n-a ajuns conceptul de demisie de onoare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si