Tinerii care readuc speranță în satele românești. O ediție marca Asta-i România!

În România există tot mai multe comunități care dau metropolele pentru satele copilăriei și apartamentele moderne pe casele bătrânești și ulițele de pământ. Iată povestea a doi dintre tinerii care au ales să devină țărani de bună voie și nesiliți de nimeni.

„ – Deci, asta e conopidă?

- Să nu uitați să mâncați morcovii din pahar! 

– Mănâncă morcov câinele?

- Vedem acum. Roșii în general mănâncă.”

E o imagine ușor neobișnuită care îți atrage atenția: într-un foișor de lemn, în curte unei case bătrânești, un grup de tineri cool stau la masă. Pe fundal se aude muzică newage, iar în spatele lor nu ai cum să nu remarci tradițională carpeta  cu cerbi și căprioare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| El este rudă cu Ștefan cel Mare

Povestea lor de viață s a schimbat din ziua în care din orășeni au decis să devină săteni, mai bine zis.. țărani, asta după ce au ales să se întoarcă la origini că să se vindece de boală urbană.

Alexandra: „Să nu le mai fie frică oamenilor, să nu-și mai pună opreliști. Important este

să începi, să faci un pas, mărunt, cum e el. Cum copiii mici învață să umble. Pas cu pas... nu are ce să te oprească, decât mintea ta.”

Alexandra și Oliver, tinerii care au învățat să trăiască simplu

Asta auzim parcă din ce în ce mai des în jurul nostru: îndemnul de a reveni la ceea ce eram odată.. Și în timp ce noi încă ne gândim dacă merită sau nu să facem pasul, ei deja au învățat să trăiască simplu: viață la țară..

Alexandra: „Societata e construită pe valori false... Ca să fiu eu numărul 1, să se știe de mine, să fac bani, să mă îngrop în ei, atâta putem... Ne e frică să ne uităm în noi și să ne găsim liniștea din nimic. Hai să ne gândim, chiar ai nevoie de haine în fiecare lună, de ultimul telefon, că ce?”

Citeste si: VIDEO| Povestea emoționantă a Dianei: Ea este mama rămasă văduvă care a mers 4 ore pe jos ca să economisească 5 lei pentru bomboanele copiilor

Alexandra și Oliver sunt doi tineri, deștepți și frumoși pe care îi găsim într-un sătuc idilic din Mureș, după ce au lăsat Clujul, unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale româniei. Ea este specialist în marketing, iar el DJ pentru cluburi, evenimente private și festivaluri. Amândoi au decis să evadeze din cutiuța de beton și să se retragă la țară.

Alexandra: „Nu am rezonat cu ideea de a ne face un credit în bancă, așa ca să plătim 30 de ani un apartament de 2-3 camere în ditamai orașul.

Nu face sens nimic, te omori în fiecare zi. Mi se pare că atât s-a inoculat un stil de viață atât de departe de ce suntem noi, esența noastră, doar pentru că am tot clădit ca societate.”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Oliver: „Ești adâncit în lumea asta copy-paste și nu-ți mai dai seama ce fac alții și e bine. Dacă face ăla, faci și tu să faci bine. Suntem că niște soldăței, mergem înainte… Și nu ne punem întrebări, asta este cea mai mare problemă a noastră.”

Au cumpărat o casă bătrânească din economiile lor și la pachet cu ea și-au căștigat o nouă viață, una liberă de stres, trafic, termene limită. O viață ca o poveste pe care o scriu singuri.

Muncesc de când se trezesc și până la apus, pentru că la țară nu e ca la oraș. Apă nu curge la robinet, ci trebuie scoasă din fântănă, căldură nu au dacă nu pui lemne în sobă și nici mâncare nu ai în farfurie dacă nu ai grijă să cultivi ceva în pământ. Totul fac cu mâinile lor, însă simt că tot efortul ăsta i-a eliberat.

Citeste si: VIDEO| Satele românești se golesc în ritm accelerat, iar cătunele au zilele numărate; „Dacă vin la țară ce fac, mamă?”

VIDEO- Urmărește povestea tinerilor care readuc speranță în satele românești. Un material marca Asta-i România! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si