Varza chinezească. Varza chinezeasca mai este numită și pak choi. Aceasta face parte din genul de plante Brassica și este originar din China. De fapt, în China, este cea mai consumată legumă din genul brassica. Cu toate acestea, oamenii o consumă în întreaga lume. Varza chinezească este una dintre legumele crucifere care pot fi o parte cheie a unei diete sănătoase.

Bok choy este disponibilă în circa 20 de soiuri.

Varietatea “chinensis”, care seamănă foarte puțin cu ruda ei europeană, este alcătuită dintr-o tulpină albă ca un bulb și un grup de frunze verzi cu pețioluri albe, înfășurate strâns într-o formație cilindrică, sub forma unui corp compact.

Citește și: A ”operat” varza în parcarea spitalului

Frunzele au un gust dulce, între varză și salată, o textură crocantă și o valoare nutritivă de numai 13 calorii la 100 g. Asta o face ideală în curele de slăbire.

Beneficii și proprietăți varză chinezească

Varza chinezească. Ce este și cum se consumă?

Varza chinezească. Ce este și cum se consumă?

Varza chinezească oferă o mare varietate de vitamine și minerale, precum și antioxidanți și fibre care sunt bune pentru sănătate. De fapt, bok choy poate fi benefică pentru sănătatea inimii, a oaselor și a funcției tiroidiene. Poate avea chiar proprietăți anticancerigene.

Valori nutriționale Varză Chinezească

70 de grame din varza chinezească conțin următoarele: Calorii: 9

Proteine: 1 gram

Grăsime totală: 0 grame

Total carbohidrați: 1,5 grame

Zahăr total: 1 gram

Fibre: 1 gram

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Calciu: 6% din valoarea zilnică (DV)

Fier: 3% din DV

Magneziu: 3% din DV

Fosfor: 2% din DV

Potasiu: 4% din DV

Zinc: 1% din DV

Mangan: 5% din DV

Seleniu: 1% din DV

Vitamina C: 35% din DV

Folat: 12% din DV

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Vitamina A: 17% din DV

Vitamina K: 27% din DV

Cum se mănâncă varza chinezească

Varza chinezească. Ce este și cum se consumă?

Varza chinezească. Ce este și cum se consumă?

Varza chinezească se prepară în aproximativ 4-5 minute, dacă se fierbe sau înăbușă, și 2-3 dacă se pune pe grătarul încins. De la aceasta salata se consumă totul, adică întregul buchețel de pak choy, singurul lucru pe care îl aveti de făcut fiind acela de a-l spăla cu grijă, se depune foarte mult nisip si pamant intre frunze, cam ca la praz sau telina apio.

Varza chinezească se poate adăuga și la supe și ciorbe, în orice fel de mâncare principal și mai ales în cele din carne, cu 5 minute înainte ca acestea să fie gata, fie punând buchetul întreg, fie să se rupă frunze.

Tăiați-o și fierbeți-o foarte puțin cu ulei de măsline, usturoi și ghimbir ca garnitură sau pentru a asezona orezul și quinoa. Decupați-o și adăugați-o la o rețetă de supă de inspirație asiatică.

Spălați-o și puneți-o cu alte legume pentru a face o salată crudă. Toacă și gătește-o într-o tigaie cu ardei grași, morcovi și broccoli.

Feliați-o pe lungime, stropiți cu ulei de măsline și sare și prăjiți-o la cuptor. Se folosește în locul salatei sau altor legume cu frunze verzi într-un sendviș. Tăiați-o mărunt și adăugați-o la orezul prăjit.

Citește și: Varză murată. Cinci beneficii incredibile pentru organism


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si