O categorie de părinți români ar putea primi mai mulți bani, începând cu luna octombrie. Proiectul este pus în dezbatere la Ministerul Muncii și va fi aprobat.

Valoarea tichetului de creșă va crește din luna octombrie, de la 600 de lei, la 620 de lei, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere în cursul zilei de marți la Ministerul Muncii.

Citește și: Motivul uimitor pentru care avioanele nu pot zbura cu spatele. Care sunt aeronavele care pot merge cu spatele la sol

Această categorie de părinți va primi mai mulți bani din octombrie

Proiectul ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, prevede stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2023. Acesta a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii și prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului.

„Pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 620 de lei", prevede proiectul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Valoarea prezentă a tichetului este de 600 de lei. Noua valoare se va aplica începând cu luna octombrie a anului curent până la finalul anului, dar și în primele două luni din 2024.

Tichetele de creșă se acordă părinților care nu sunt în concediu de creștere a copilului și-și duc copiii la creșă sau îi lasă în grija unei bone care lucrează autorizat. Ele se acordă lunar în baza documentației stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator, fiind nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Potrivit avocatnet.ro, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creșă nu poate depăși lunar suma prevăzută prin ordin de ministru pentru fiecare copil aflat la creșă.

Citește și: A sunat la 112 pentru că se simțea rău, dar a sfârșit prin a ataca un echipaj medical. Un tânăr din Brașov a semănat teroare: „Am avut cioburi în gură și peste tot”

Proiectul se află în dezbatere la Ministerul Muncii și trebuie semnat și publicat în Monitorul Oficial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si