Meteoritul ar fi fost de 200 de ori mai mare decât cel care a distrus dinozaurii, iar când s-a izbit de Pământ planeta noastră era la începutul evoluției sale, cu trei miliarde de ani în urmă.

Citește și: Moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr, aduse la pelerinajul de Sf. Dumitru din București

Potrivit sursei citate, oamenii de știință s-au dus la locul impactului din Africa de Sud pentru a recolta bucăți de rocă și a înțelege accidentul planetar pre-istoric.

Echipa de savanți a găsit, de asemenea, dovezi că impacturile masive de asteroizi nu au adus doar distrugere pe Pământ, ci au ajutat viața timpurie să prospere.

Cât de mare era meteoritul S2

"Știm că, după ce s-a format Pământul, au existat încă o mulțime de resturi care zburau în jurul spațiului, care s-ar fi izbit de Pământ”, a declarat profesorul Nadja Drabon de la Universitatea Harvard, autorul principal al noii cercetări.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

"Dar acum am descoperit că viața a fost cu adevărat rezistentă în urma unora dintre aceste impacturi uriașe și că de fapt a înflorit și a prosperat”, spune omul de știință.

Meteoritul S2 era mult mai mare decât roca spațială care a dus la dispariția dinozaurilor în urmă cu 66 de milioane de ani.

Meteoritul care a ucis dinozaurii avea o lățime de aproximativ 10 km, sau aproape înălțimea Muntelui Everest.

Dar S2 avea o lățime de 40-60 km și masa sa era de 50-200 de ori mai mare.
A lovit când Pământul era încă în primii ani și arăta foarte diferit.

Planeta noastră era pe atunci doar o lume de apă cu doar câteva continente ieșite din mare. Viața era foarte simplă- microorganisme compuse din celule unice.

Lovitura formidabilă care a făcut oceanul planetar să fiarbă a ajutat la crearea continentelor și la evoluția vieții pe Pământ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si