Statul este dispus sa ofere reduceri celor care isi platesc darile restante, la plata asigurarilor de sanatate din 2014 pana in prezent. Astfel ca persoanele fizice care obtin venituri extra-salariale si nu au achitat impozitele pentru sanatate in perioada 2014- 2017 ar putea primi o reducere de 10% in momentul in care achita acesti bani pana la data de 31 martie 2019. 
 
Reduceri vor primi si cei care nu au primit decizii de impunere pentru plata impozitelor.
Vestea trista ii vizeaza insa tot pe cei din sector IT. Ei sunt pasibili de lipsa unor astfel de reduceri si de anul viitor. Analistii fiscali spun ca scutirea de impozit pe venit pentru angajatii din IT si cercetare- dezvoltare ar putea sa nu mai fie aplicata de anul viitor, motivul fiind lipsa unui act normativ care sa prelungeasca scutirea. 
 
Bonificatia din partea statutul se acorda si celor care anul trecut au obtinut venituri din profesiile liberale, din chirii sau dividende si decid sa-si achite darile catre stat pana la jumatatea lunii decembrie. Noile masuri sunt prevazute intr-o ordonanta de urgenta a Ministerului de Finante si publicata pe site. 
 
Analistii mai noteaza ca aceasta masura ar duce la diminuarea unor salarii din acest sector. "Costul suplimentar pentru zona de IT si cercercetare-dezvoltare era undeva in zona de 7% pentru angajator, in masura in care se dorea sa se pastreze netul pentru aceste categorii, compania trebuia sa creasca cu 27% brutul"
, a declarat Daniel Anghel, consultant fiscal, pentru Digi 24. 
 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si