Reteta perfecta pentru duminica. Pui si ciuperci in sos de vin. Deliciul pe placul tuturor
Dupa o saptamana incarcata, meriti sa te rasfeti cu o masa bogata, alaturi de familie si prieteni. Si nu trebuie sa fie ceva foarte complicat. Cateva ingrediente proaspete, un strop de daruire si rabdare. Atat iti trebuie ca sa prepari cel mai bun fel de mancare pe care l-ai gustat vreodata.
Pui si ciuperci în sos de vin – Ingrediente
3 bucati piept de pui, fara pielite, taiate pe jumatate
sare
piper
4 cani apa rece
¼ cana zahar
sare
350 g ciuperci, taiate felii
2 linguri unt
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi, pisati
2 cepe, tocate fin
1 cana supa de pui
½ cana vin alb, sec
½ cana smântâna
2 crengute de cimbru
1 lingurita mustar
1 lingurita amidon de porumb, dizolvat într-o jumatate de cana de supa de pui
Pui si ciuperci în sos de vin – Mod de preparare
Pune zaharul, sarea si apa rece într-o punga ce poate fi închisa ermetic. Agita, pentru a se adizolva, si apoi pune bucatile de pui si lasa la frigider 30 de minute. Când îl scoti, tamponeaza-l cu servete absorbante.
Adauga o lingura de unt si una de ulei de masline într-o tigaie. Lasa la flacara medie pâna se ropeste untul. Pune bucatile de carne în tigaie, presara sare si piper si lasa pe foc pâna se rumeneste putin, cam 5 minute. Întoarce-le pe partea cealalta si mai lasa 3-5 minute. Pune bucatile de pui pe o farfurie si acopera-le cu o folie, pentru a le pastra calde.
Adauga restul de ulei si de unt în tigaoe si lasa sa se topeasca. Adauga ceapa si ciupercile si lasa pâna când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute. Adauga usturoiul si soteaza 30 de secunde. Toarna vinul, supa de pui, adauga crengutele de cimbru, mustarul si smântâna. Lasa sa fiarba si mai lasa 5 minute si apoi amesteca. Da focum mic, si pune bucatile de pui în tigaie. Lasa 5 minute, apoi scoate crengutele de cimbru, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Pui si ciuperci în sos de vin –

Ingrediente

3 bucati piept de pui, fara pielite, taiate pe jumatate

sare

piper

4 cani apa rece

¼ cana zahar

sare

350 g ciuperci, taiate felii

2 linguri unt

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

2 linguri ulei de masline

2 catei usturoi, pisati

2 cepe, tocate fin

1 cana supa de pui

½ cana vin alb, sec

½ cana smântâna

2 crengute de cimbru

1 lingurita mustar

1 lingurita amidon de porumb, dizolvat într-o jumatate de cana de supa de pui

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

Mod de preparare

Pune zaharul, sarea si apa rece într-o punga ce poate fi închisa ermetic. Agita, pentru a se adizolva, si apoi pune bucatile de pui si lasa la frigider 30 de minute. Când îl scoti, tamponeaza-l cu servete absorbante.

Adauga o lingura de unt si una de ulei de masline într-o tigaie. Lasa la flacara medie pâna se ropeste untul.

Pune bucatile de carne în tigaie, presara sare si piper si lasa pe foc pâna se rumeneste putin, cam 5 minute. Întoarce-le pe partea cealalta si mai lasa 3-5 minute. Pune bucatile de pui pe o farfurie si acopera-le cu o folie, pentru a le pastra calde.Adauga restul de ulei si de unt în tigaoe si lasa sa se topeasca.

Adauga ceapa si ciupercile si lasa pâna când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute.

Adauga usturoiul si soteaza 30 de secunde. Toarna vinul, supa de pui, adauga crengutele de cimbru, mustarul si smântâna. Lasa sa fiarba si mai lasa 5 minute si apoi amesteca. Da focum mic, si pune bucatile de pui în tigaie.

Lasa 5 minute, apoi scoate crengutele de cimbru, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si