O femeie, de 48 de ani, din Codlea ar putea fi infectată cu tulpina Omicron. Românca a mărturisit că a stat în Africa mai mult de o lună. Ea a făcut primele declarații, privind starea sa de sănătate și a spus că este asimptomatică. Femeia nu are dureri de cap, nici de gât, nu simte durere, așadar consideră că este într-o stare bună.

Citeste si: Comisia Europeană solicită statelor UE să fie pregătite pentru introducerea unor noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron

O femeie din Brașov și un bărbat din Vaslui sunt suspectați că ar fi infectați cu Omicron. Conform specialiștilor, noua variantă Sars-Cov-2 este mult mai contagioasă decât cele anterioare.

Ce a transmis românca infectată cu Omicron

Unul dintre sportivii din naţionala de rugby și ceilalți doi români sunt suspectați că ar putea fi infectați cu noua tulpină detectată a coronavirusului, tulpina Omicron. Toți cei trei români sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Octavian Jurma: „Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet”

Niciunul nu are simptome specifice infectării cu noul coronavirus, deși testele pe care le-au făcut au avut rezultat pozitiv. Femeia de 48 de ani din Codlea, una dintre cele trei persoane suspecte, a oferit și primele informații despre starea ei de sănătate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

romanca-infectata-cu-omicron

Noua mutație Sars-Cov-2.

[Sursa foto: PixaBay]

„Mă simt bine. În afară că am călătorit mult în avion şi un pic, na, se simte de la aerul condiţionat. Nu am febră, nu am dureri, respir foarte bine”, a spus femeia, conform Observator.ro.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre tulpina Omicron: „Va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”

Românca a declarat că toți oamenii din Africa se „protejau ca la carte”.

Ea a stat acolo, mai bine de o lună.

„Eu acolo am văzut că oamenii se protejează foarte mult. Foarte mult. Au grijă, în toate magazinele, în toate încăperile unde intri te dezinfectează, porţi mască, îţi ia temperatura”, a mai spus femeia, pentru aceeași sursă.

Când s-a întors din Africa, românca a făcut un test pentru a depista infectarea cu noul coronavirus. Testul a ieșit pozitiv. De atunci, femeia se află în carantină, la domiciliu.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a afirmat că probabilitatea de infectare cu noul coronavirus, cu tulpina Omicron este mare, tocmai datorită faptului că este o tulpină care prezintă multe mutaţii.

Citeste si: Prima zi de testare a elevilor în școli, pentru COVID-19! Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, tutorial video pentru părinți și profesori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si