Islanda și România s-au întâlnit joi seara într-una din cele două  semifinale ale „barajului” pentru Euro 2020. Meciul s-a jucat într-o singură manșă, la Reykjavik, iar Islanda merge mai departe, în finala barajului, programată pe 12 noiembrie.

În cel de-al doilea meci al serii, Ungaria a învins Bulgaria cu 3-1 la Sofia, după ce a condus cu 3-0 până în minutul 90.

Meciul Islanda- România s-a terminat cu scorul de 2-1, după ce tricolorii au încercat fără succes să egaleze în asaltul din ultimele minute ale meciului.  

UPDATE min 63. Penalty acordat României după consultarea sistemului VAR, în urma unui contact la o centrare în careu. Maxim înscrie și scorul devine Islanda-România 2-1.

UPDATE min. 35 Islanda- România 2-0. Sigurdsson reușește dubla, iar prezența României la Euro 2020 este tot mai puțin probabilă. Atacantul islandez a preluat cu mult calm la 14 metri, după care a plasat mingea perfect la colțul lung. 

UPDATE Islanda- România 1-0 din minutul 16. Sigurdsson deschide scorul la prima ocazie importantă a gazdelor. Sigurdsson s-a întors la 16 metri, l-a păcălit pe Crețu, după care a șutat pe jos, la colțul scurt.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Scorul în cele două semifinale pentru Euro 2020 înainte de finalul primei reprize

Echipa de start a României este alcătuită din Tătărușanu- Manea, Bălașa, Burcă, Camora- Stanciu, Crețu, Maxim- Deac, Alibec, Mitriță. 
Rezerve:  Niță, Lazar, Toșca, Cicâldău, Pușcaș, Bancu, Keșeru, I. Hagi, Marin, Iancu, Grigore
Selecționer:  Mirel Rădoi 

Islanda - România, echipa de start a tricolorilor

Islanda- România, un meci amânat de două ori

Islanda- România, primul baraj pentru Euro 2020, se joacă, în sfârșit, astăzi. Acest meci de la Reykjavik ar fi trebuit inițial să se joace pe 26 martie. Dar, din cauza pandemiei, a fost amânat pe 4 iunie. Și mutat din nou, pe 8 octombrie.

Meciul de azi ar putea să ajungă în prelungiri, în condițiile unui scor egal, iar păstrarea egalității și după cele 120 de minute ar reprezenta automat trecerea la penalty-urile de departajare.

Doar o singură echipă trebuie să ajungă în finala barajului din 12 noiembrie.

Mirel Rădoi: Eram îngrijorat de starea gazonului

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a oferit un interviu pentru presa islandeză, în limba engleză, înainte de duelul cu nordicii din barajul de calificare la EURO.

Citeste si: Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de viață? „Ca doamna nu a fost o altă femeie.”- kfetele.ro

Citeste si: A fost retras proiectul care prevede ca pasagerii cu gripă sau alte boli vizibile să nu poată călători cu trenul: "Abuzuri grave din partea angajaților CFR"- radioimpuls.ro

Rădoi a lăudat starea gazonului de pe stadionul „Laugardalsvollur” din Reykjavik, acest lucru reprezentând un motiv de îngrijorare pentru „tricolori” în ultimele luni. 

„În martie (n.red.- data inițială la care meciul ar fi trebuit să aibă loc), eram îngrijorat cu privire la starea gazonului, dar acum am inspectat terenul și se află într-o stare foarte bună. Sper că atunci când arbitrul va fluiera finalul meciului, noi vom fi echipa care se va califica în finala barajului”, a declarat Rădoi pentru  visir.is.

Ce a mai declarat Mirel Rădoi despre echipa Islandei:

„Va fi o partidă dificilă. Au un antrenor (n.r. Erik Hamren) care s-a apucat de antrenorat în 1981, atunci când eu m-am născut.  Și avantajul băncii tehnice îl are tot Islanda. Vorbim de un antrenor cu mare experiență, cu mare personalitate, care a demonstrat asta.  Avem mai multe planuri de joc, trebuie să ne gândim că ostilitățile vor decurge în favoarea noastră, dar și invers. Trebuie să fim conștienți că poate fi un joc de 120 de minute. Suntem pozitivi, încrezători. Toți băieții au reacționat foarte bine". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si