Baietelul, in varsta de un an si patru luni, s-a nascut in Italia, iar in urma cu o luna mama sa l-a adus in tara, in localitatea doljeana Isalnita, pentru a locui cu bunicii. La inceputul lunii februarie, micutul a avut probleme digestive, el fiind internat in spital in data de 8 februarie.

"Avea cate zece scaune pe zi, dar nu l-au adus imediat la medic.

Cand a ajuns la spital, i s-au facut trei examene coprologice cu rezultat negativ, dar intre timp a inceput sa prezinte fenomene de hemoliza, de crestere a ureei. S-a luat decizia de a fi transferat la Bucuresti”, a declarat dr. stefan Popescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj.

In urma anchetei epidemiologice in gospodaria familiei baietelului, s-a stabilit ca cinci persoane prezinta bacteria E.coli.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"S-a facut ancheta epidemiologica, conditiile in care locuiesc

cele sapte persoane sunt bune, igienice. insa cinci dintre cei sapte membri ai familiei sunt purtatori de Escherichia coli. Cel mai probabil, a fost vorba o igiena personala insuficienta. Spalatul mainilor este extrem de important ”, a mai precizat dr. stefan Popescu.

Copilul a fost transferat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes” din Craiova, rudele acestuia sustinand ca sufera de enterocolita.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si