El este elevul erou din Iași. I-a salvat viața unui om fără a sta pe gânduri. Adolescentul i-a făcut masaj cardiac și respirație gura la gură până la sosirea medicilor, manevre care i-au dat bărbatului o șansă la viață.

Citește și: VIRAL. Fotomodelul de 27 de ani a purtat o ținută "aproape inexistentă" pe un yacht

Rudolf Țehaniuc are 16 ani și locuiește în Iași.

Alături de alți doi colegi, de profesori, dar și de personalul medical de la Colegiul Economic Administrativ din Iaşi, au reușit să salveze o viață, mai precis pe cea a unui un formator care mersese la liceu în cadrul unui proiect național desfășurat cu elevi, părinți și profesori.

Citește și: Celine Dion și-a anulat întregul turneul din cauza stării de sănătate

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El se afla într-o sală de clasă unde susținea o lecție de dirigenție. La cinci-zece minute de la începutul prezentării, i s-a făcut rău, a pus mâna pe catedră şi a spus: „Vă rog frumos să mă scuzați”.

Rudolf a sărit în ajutorul profesorului

Inițial, elevii au considerat că profesorul se preface și că totul este doar un plan. Cadrul didactic lansase, înainte să-i se facă rău, o provocare: „din greșeli înveți cel mai bine”.

La scurt timp însă și-au dat seama că bărbatul se simte rău și că lucrurile sunt cât se poate de serioase.

Citește și: O femeie și soțul ei au descoperit că au crescut fiul unui străin timp de 12 ani. Au făcut testul ADN dintr-o „distracție”

Unul dintre elevi a dat dovadă de prezență de spirit și a decis să-i facă masaj cardiac și respirație gură la gură.

Alți elevi i-au sărit în ajutor.

„După ce am văzut că dă să cadă pe spate, mi-am dat seama că e pe bune. I s-a făcut brusc rău și imediat am acționat, mi-am dat seama că eu sunt cel mai apt să ajut. Când a căzut s-a lovit cu spatele de masă, am verificat dacă respiră, dacă mai are puls, respirația deja era precară, așa că am început să-i fac masaj cardiac. Am apucat să-i fac cam 10 apăsări pe piept, de vreo 2-3 ori respirație gură la gură și starea s-a îmbunătățit. Și după ce au venit medicii am rămas să ajut, am ținut capul ridicat pentru că așa se face. Vreau să spun că fiecare a avut rolul lui, au mai fost elevi care au desfăcut cureaua, cămașa”, a declarat Rudolf Țehaniuc, potrivit bzi.ro.

Intervenția lui Rudolf a fost decisivă. Un alt elev a mers la cabinetul medical, iar altul a sunat la 112. Imediat au intervenit personalul medical și un echipaj SMURD, l-au stabilizat pe bărbat și l-au dus la UPU, potrivit conducerii Colegiului Economic Administrativ Iași.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Rudolf a mărturisit că își dorește o carieră în domeniul medical, ca părinții săi, care lucrează în domeniu. Cursurile de prim ajutor pot salva vieți, e demonstrat.

Citește și: „Mă învinovățesc în mod constant”. Cum i-a permis o femeie iubitului să îi ia viața fiicei sale. Pedeapsa pe care mama din Marea Britanie a primit-o


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si