Cand sunetele produse de altii devin insuportabile

Misofonia se traduce prin "ura fata de sunet". Cei care sufera de aceasta boala sunt deranjati de anumite sunete, care celor din jur nu le creeaza niciun disconfort.

Pentru cei care sufera de aceasta afectiune, sunetele sunt resimtite ca fiind deosebit de suparatoare. Persoanele care au misofonie nu se pot concentra in prezenta anumitor sunete.

De multe ori, au reactii nervoase, care merg de la aversiune, furie si dezgust pana la agresiune verbala sau fizica.

in cazuri extreme, cei care sufera de misofonie nu pot manca alaturi de alti oameni, nu pot imparti biroul cu cineva si nu pot dormi langa partenerii lor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Uneori, acest lucru poate da nastere unor probleme grave in relatii, in familie si intre prieteni. Desi nu este clasificata ca boala auditiva sau psihica, misofonia a inceput sa capteze atentia specialistilor in anii 2000.

Din cauza ritmului de viata tot mai alert, a stresului si a poluarii, tot mai multi oameni au inceput sa dezvolte astfel de simptome.

Mai multe detalii despre aceasta afectiune ai AICI. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si