Testele de iluzie optică, pe lângă faptul că reprezintă o modalitate distractivă de petrecere a timpului liber, ele sunt și o modalitate excelentă de a vă stimula creativitatea și bunăstarea mentală. 

De asemenea, acestea sunt adesea folosite pentru a testa vigilența și rapiditatea în gândire. Ele sunt ideale pentru copii, dar și pentru psihologi, care le oferă mai departe pacienților. Totodată, practicarea regulată a unor astfel de provocări poate duce la îmbunătățirea abilităților cognitive, prevenind astfel declinul persoanelor în vârstă, informează site-ul Jagran Josh. De exemplu, o iluzie optică este cubul Necker, care este adesea folosită

pentru a învăța oamenii despre perspectivă.  

Iluziile optice sunt adesea folosite în divertisment, cum ar fi în spectacolele de magie și în filme. Ele pot fi folosite pentru a crea un sentiment de uimire sau pentru a face o scenă mai atractivă din punct de vedere vizual. 

Poți să găsești leul din imagine?

În imaginea de mai jos este redată o scenă dintr-un parc în care se pot vedea oameni care se distrează. Tot în acest parc se ascunde și un leu, pe care ar trebui să-l găsiți în doar 6 secunde. Verifică imaginea cu atenție și nu te grăbi, deoarece trebuie să rămâi concentrat. Acesta se poate ascunde oriunde în imagine, de aceea, trebuie să fiți foarte atenți la detalii.

Test iluzie optică

Un leu se află în această imagine.

[Sursa foto: Puzzle Prime]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Iluzia optică a momentului. Ai un IQ peste medie dacă vezi numărul diferit în maxim 11 secunde

Dacă ați reușit să găsiți animalul sălbatic în timpul acordat, asta spune multe despre voi! Aveți ochi foarte ageri, iar puterea de observație este una foarte bună.

Soluția testului de inteligență

Dacă nu ați găsit răspunsul puteți să-l consultați mai jos, asta nu înainte de a vă mai acorda încă puțin timp pentru găsirea soluției.

În cele din urmă, dacă nu ați descoperit leul, urmăriți din nou imaginea. Animalul poate fi zărit pe copacul din partea dreaptă a imaginii, sub forma unor frunze.

Soluție test iluzie optică

Aceasta este soluția testului de iluzie optică.

[Sursa foto: Puzzle Prime]

Citește și: Ce vezi prima dată în această iluzie optică? Psihologii îți spun dacă ești singuratic sau sociabil

Nu uita să arăți acest test și apropiaților tăi, astfel încât să le testezi și lor atenția.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si