Ingrediente Prajitura frageda cu mere

Pentru foi
250 ml apa minerala
150 ml ulei 
o lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
un plic praf de copt
550-600 g faina alba
putina sare
Pentru umplutura
1 kg- 1kg si jumatate mere
150 g zahar
o sticluta esenta rom
2 linguri zeama de lamaie
scortisoara 
In plus – zahar pudra vanilinat pentru pudrat

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere 
Intr-un bol pune apa minerala, uleiurile, zeama de lamaie si zaharul. Omogenizeaza si adauga praful de copt.
Pune faina, putin cate putin, omogenizand, apoi amesteca/framanta cu mana. Pune intai 550 g de faina, si in, functie de puterea ei de absorbtie vezi daca mai sunt necesare si cele 50 g ramase.

Trebuie sa obtii un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de mana.

Framanta-l 5 minute apoi pune o folie de plastic deasupra si da-l la frigider.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri- wowbiz.ro

Intre timp ocupa-te de umplutura de mere.

Depinde in ce tava vrei sa coci prajitura. Daca vrei foi mai subtiri curata 1 kg si jumatate de mere, daca folosesti o tava mai mica si foile vor fi mai groase, pune doar un kg de mere.

Merele spalate si curatate se dau pe razatoare si se pun intr-o strecuratoare.

Deasupra se pune zaharul, zeama de lamaie si esenta de rom si omogenizam. Stoarcem merele de zeama.
Aluatul se scoate de la rece si se imparte in doua bile egale.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se formeaza din aluat foaie cu laturile egale cu dimensiunea tavii.

Se transfera foaia in tava si deasupra se pune unform marul, scurs bine de suc.

Deasupra se pune foaia obtinuta din cea de-a doua bila de aluat si se inteapa  cu furculita.
Se baga tava in cuptorul preincalzit la 175-180 grade (la cuptorul electric) si se lasa prajitura pana ce s-a rumenit frumos.

Sursa: retetepapabun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si