In 2014, un fost agent de informatii iranian a incercat sa o violeze. Atunci Reyhaneh Jabbari l-a injunghiat cu un stilou, lovitura fiind una mortala.

Inainte de a fi spanzurata, ea a inregistrat un mesaj audio pentru mama ei, tradus de activistii iranieni. In mesaj, tanara ii cere mamei sale sa ii indeplineasca ultima dorina: sa nu o ingroape, ci sa ii doneze organele si sa poata fi date celor care au nevoie de ele.

Mesajul emotonant al tinerei a fost distribuit in presa internationala.

„Draga mama, am aflat astazi ca mi-a venit randul sa înfrunt Qisas (legea iraniana a retributiei- n.r.). Ma doare ca nu mi-ai spus tu personal ca am ajuns la ultima pagina a vietii mele. Nu crezi ca ar trebui sa stiu? Stii cat de rusine îmi este ca esti trista. De ce nu mi-ai dat ocazia sa-ti sarut mana, sa-i sarut mana tatalui meu?

Lumea mi-a permis sa traiesc 19 ani. În acea noapte blestemata ar fi trebuit sa fiu eu cea omorata. Corpul meu ar fi fost aruncat într-un colt al orasului si, dupa cateva zile, politia te-ar fi dus la morga sa-mi identifici trupul. Acolo ai fi aflat si ca am fost violata. Ucigasul probabil ca n-ar fi fost niciodata gasit, din moment ce nu avem banii si puterea pe care le au ei.

Apoi ti-ai fi continuat viata suferind, în rusine si, peste cativa ani, aceasta durere te-ar fi omorat si gata.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Însa lovitura aia blestemata a schimbat povestea. Corpul meu n-a fost aruncat într-un colt, ci în mormantul închisorii Evin si în carcerele acesteia, iar acum în groapa închisorii Shahr-e Ray. Dar resemneaza-te sortii si nu te plange. Stii mai bine ca moartea nu este sfarsitul vietii.

(...)

Draga mama, nu plange pentru ceea ce auzi. În prima zi în sectia de politie, un agent neînsurat m-a atacat pentru unghiile mele si atunci am înteles ca frumusetea n-are ce cauta aici. Frumusetea înfatisarii, frumusetea gandurilor si a dorintelor, un scris de mana frumos, frumusetea ochilor si a felului în care vezi cu ei, chiar si frumusetea unei voci blande.

(...)

Blanda mea mama, cea care-mi esti mai draga decat viata, nu vreau sa putrezesc în pamant. Nu vreau ca ochiul meu sau inima mea tanara sa se faca pamant. Implora sa se aranjeze ca, imediat dupa ce sunt spanzurata, inima mea, rinichii, ochii, oasele si orice poate fi transplantat sa fie luat din corpul meu si date în dar cuiva care are nevoie de ele. Nu vreau ca recipientii sa-mi stie numele, sa-mi cumpere flori sau sa se roage pentru mine. Îti spun din tot sufletul meu ca nu vreau sa ai un mormant la care sa vii, sa jelesti si sa suferi. Nu vreau sa porti doliu pentru mine. Fa tot efortul pentru a uita zilele mele grele. Da-ma vantului, ca sa ma duca departe.

(...)

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Draga mama cu inima buna, pe lumea cealalta tu si eu suntem acuzatorii, iar altii sunt acuzatii. Hai sa vedem ce vrea Dumnezeu. Vreau sa te strang în brate înainte sa mor. Te iubesc.

Reyhaneh”

Scrisoarea integarala a tinerei pe adevarul.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si