Făină, ouă proaspete și apă. Acestea sunt ingredientele pentru pastele care se vând la magazinul soților Negrea din Brașov. Locația este o replică a boutique-urilor de acest gen care există în Italia. Ca să atragă tot mai mulți clienți, Alexandra și Lucian au adus culoare nu doar în magazin, ci și în produsele lor. Pastele verzi, portocalii, roz sau negre sunt la mare căutare.

Paste italiene colorate- rețeta succesului

"Vom face paste negre, colorate cu cerneală de sepie. Am bătut ou, acum adăugăm cerneala de sepie. Două pliculețe, asta înseamnă opt grame pentru trei kilograme de paste", explică patronii.
Pastele sunt făcute într-o mașinărie specială. Pentru început se toarnă făină, care este adusă tocmai din Italia. Apoi, se adaugă compoziția pentru pastele negre și un pahar cu apă. Aparatul frământă alatul, iar când totul este gata, pastele ies direct în forma dorită.
"Așa arată pastele cu cerneală de sepie. Le putem colora și mult mai intens, dar și gustul va fi mai intens de cerneală", explică antreprenorii.
Pe lângă paste, cei doi soţi prepară și sosuri făcute după retete tradiţionale italieneşti. 
"Pesto genoveze din busuioc, nucă, brânză pecorino, ulei, sare, piper. După aceea avem roșii și busuioc din roșii cuburi, busuioc, sare, piper și puțin ulei.

După aia avem pana e parmigiano, un sos de brânzeturi", explică bucătarii.
Pentru soții Negrea pastele au fost mereu nelipsite din casa lor. Alexandra le gătea acasă pentru familie și prieteni, iar cu timpul și-a dat seama că își dorește mai mult. A lăsat job-ul stabil dintr-o bancă și a decis să investească în pasiunea ei.

Afacere colorată cu paste italiene preparate tradițional

Și Lucian a renunțat la postul de inginer pentru a se dedica complet afacerii familiei. 


"Nu vom transforma ideea de bază sau ideea de la care am plecat cu acest business într-o activitate industrială, astfel încât calitatea produselor noastre să se schimbe", spune antreprenorul.
Majoritatea clienților care le trec pragul soţilor Negrea își cumpără produsele pentru a le găti acasă. Pofticioșii au însă ocazia să savureze pastele chiar în atelier. Ricardo, un italian stabilit în România de ani buni este consumator fidel al rețetelor soților Negrea.
- Se compară cu pastele pe care le mâncați în Italia?
- Sunt foarte aproape, da, la nivel calitativ.
- Vă cumpărați și pentru acasă?
- Da, bineînțeles pentru acasă. Tortelini sau spaghete sau macaroane, spun clienții.
Cei doi soţi speră să îşi dezvolte şi mai mult afacerea, în viitor. Au deja parteneriate cu mai multe restaurante din Brașov unde își vând pastele, şi au început să pună la punct și un serviciu de livrări pentru clienții care vor să primească acasă mâncarea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si