„Pizza dulce cu blat din faină de greieri sau prăjitură de ciocolată cu mămăligă și pudră de alge roșii. Sunt doar două dintre invențiile care ar putea schimba gastronomia. Preparatele minune nu vin din restaurante de lux din occident, ci de la elevi și studenți români”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Invenții ale elevilor și studenților în gastronomia românească

„Aceasta este o prăjitură din mălai cu ciocolată și inserție de vișine, foarte delicioasă care a fost pregătită, mai întâi, cu un litru de lapte”, a explicat o persoană.
Prăjitura de ciocolată cu mămăligă și pudră de alge roșii este vedeta concursului organizat la Iași.
„Sunt foarte bune, sincer, eu nu prefer mămăliga, dar acest deliciu l-aș putea mânca în fiecare zi”, a spus o elevă.
Prăjitura a fost inventată de elevii și profesorii Colegiului „Virgil Madgearu” din Iași.

Citește și: Românii mănâncă tot mai prost, din cauza lipsei banilor. Pensionarii își duc traiul de pe o zi pe alta, cu mărunțiș: „Facem farfuria mai așa. O mai aranjăm, o mai răsfirăm și zicem că e mult”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Este un produs pe care am dori mult să îl găsim în cofetării, este benefic pentru cei care au intoleranță la gluten. Inserția de vișine am realizat-o din vișine congelate cu un amestec de pudră de agar-agar, obținută din alge roșii”, a explicat Giga Brățan, profesor.

Nu este, însă, singurul preparat inedit din concurs.
„Vom tăia pizza cu blatul din făină de greiere, pe care eu am reinterpretat-o sub formă de desert”.


Gabriel a ales să folosească în preparatul lui un ingredient pe care îl consideră alimentul viitorului, făina de greieri.
„Este foarte bogat în proteină și vitamine, care aduce un aport esențial pentru marea majoritate a consumatorilor”, a spus Gabriel.
Silviu a muncit timp de doi ani pentru a crea o rețetă de tort cu blat din dovleac, morcov și cremă din ardei iute. Costurile sunt de 100 de lei pe kilogram.
„Inițial, am pornit cu un preparat în care am utilizat crema de ardei iute și altul în care am utilizat anasonul. Este ceva nou, sper să placă, este o combinație între picant și dulce-aromat”, a spus Silviu.
„Scopul concursului este a pune în evidență talentul liceenilor din domeniul industriei alimentare și a studenților și, totodată, de a aduce elemente de inovație produselor pe care le găsim în domeniul Horeca”, a explicat Otilia Murariu, șef lucrări Departamentul Tehnologie Alimentară, USV Iași.
Preparatele ar putea apărea, în viitor, în restaurante și cofetării.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si