Am poposit în Giurgiu, un oraș unde câinii nu umblă cu covrigi în coadă. Timpul pare că a rămas în loc aici. De la blocurile vechi și neîngrijite și până la afacerile care nu și mai au cerere astăzi.

Viitor nu prea strălucit pentru tinerii din micile orașe

Adina a trăit în Scoția timp de cinci ani. Dorul de casă a adus-o înapoi acum doi ani.

În tot acest timp nu a reușit să își găsească un loc de muncă. Ar accepta orice dacă s-ar ivi o ofertă.

Citește și: Șoferul drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai riscă închisoare pe viață/ Avocat: ”Am cerut parchetului să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu în omor calificat”

De aceleași ziduri se lovesc tinerii. Lista cu meseriile pe care le pot avea într-o localitate săracă este scurtă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Facturile și datoriile nu țin cont de problemele financiare, iar dacă scumpirile sunt la fel în toată țara, salariile sunt direct proporționale cu mărimea orașului.

Ana a decis deja că viitorul ei nu încape într-o urbe atât de mică. Vrea să devină doctor, dar într-un spital unde va fi plătită suficient cât să trăiască decent. Este împinsă de la spate de bunicul ei care ne mărturisește că oportunitățile din Giurgiu s-au închis odată cu fabricile.

Datele arată că locuitorii orașelor mici nu câștigă nici măcar jumătate din venitul unui bucureștean, în timp ce inflația a fost în luna iulie de 9,4 la sută în toate orașele din țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si