Copilul de 12 ani, răpus de gripă, era elev în clasa a șasea și sportiv de performanță. S-a simțit rău în urmă cu două zile- când părinții l-au dus la spitalul Victor Babeș.

Acolo, medicii i-au prescris tratament și l-au trimis acasă. În mai puțin de o zi, starea lui de sănătate s-a agravat, iar când a ajuns la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, a fost prea târziu.

Cei de aici spun că un șoc septic, provocat de infecția gripală, l-a pus la pământ.

Desi nu avea afectiuni preexistente, in doar cateva ore a ajuns la complicatii majore si a dezvoltat pneumonie hemoragica. S-a stins in cursul noptii trecute, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i mai salva viata.

Legiștii sunt cei care vor afla cauza exactă a morții.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Copil de 12 ani, ucis de gripă în cursul nopții trecute

Părinții internați cu copii bolnavi de gripă încalcă normele elementare de igienă

Cert e că în ultimele zile gripa și-a luat tribut dureros: câte o persoană la fiecare 24 de ore. Spitalele sunt luate cu asalt de pacienți speriați de boală, dar când vine vorba de prevenția răspândirii virusului nimeni nu respectă nicio normă de igienă.

Iată cum părinții care au copii internați la spitalul de copii Marie Curie se plimbă pe afară în halul și cu papucii cu care intră apoi în saloane.

De cealaltă parte- medicii spun că regulile sunt stricte.

Carmen Murariu, medic primar epidemiolog: Nu au voie sa iasa la fumat in curtea spitalului, nu au voie sa paraseasca saloanele in special cu hainele cu care stau pe perioada internarii, in special cu incalatmintea cu care stau in salon.

După ce a fost filmat interviul, observăm că mamele care ies din spital și-au tras peste papuci botoși de unică folosință. Însă tot în halatul cu care stau prin saloane se duc la fumat sau la chioșcurile din stradă.

Citeste si: Leacul împotriva coronavirusului, descoperit de specialiștii români

Ce ar trebui să ținem minte cu toții e că un singur individ bolnav de gripă, poate să transmită virusul altor 20 de oameni într-o singură zi. Tocmai de aceea, medicii sfătuiesc pacienții să nu se îngrămădească la urgențe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si