„Localurile au preluat sistemul de funcționare din marile orașe europene și au redus programul, în așa fel încât să existe o pauză de prânz pentru angajați. Astfel, au fost reduse costurile de întreținere, iar prețurile din meniu au fost micșorate”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Program mai scurt la restaurantele din Sibiu

Acest restaurant din Centrul istoric al Sibiului este deschis între orele 12 și 15 și 18 si 23.

Patronul a luat această decizie după ce a călătorit în străinătate și a văzut că multe localuri din orașele turistice primesc clienți doar la prânz și la cină. Măsura l-a ajutat să reducă din costurile de funcționare cu 40 la sută.
În ciuda creșterilor de taxe, economiile făcute odată cu adoptarea noului program au permis și scăderea prețurilor din meniu.
Programul cu pauză după prânz este adoptat de ani buni de restaurante din Franța, Italia, Grecia, Spania sau Anglia. Angajații sunt mulțumiți că astfel au mai mult timp liber.

Citește și: VIDEO- Controale efectuate după incendiul de la hostelul din Capitală. Clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De cealaltă parte, și clienții se bucură de noile vești.
De la 1 ianuarie, accizele și TVA-ul au crescut de la 9 la 19 la sută pentru multe produse care sunt vândute și în restaurante, cum ar fi berea fără alcool și alimentele cu zahăr adăugat. Pentru Horeca, TVA-ul a rămas la același nivel de 9 la sută.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si