Sărbătorile de iarnă sunt și perioada preferată a hoților. Numărul spargerilor de locuințe crește cu până la 50% sută în luna decembrie. Așa că dotarea casei cu alarmă și camere de supraveghere devine acum o prioritate. Iar firmele de profil au înregistrat vânzări record, a transmis Cristina Dorobanțu.

Securizarea locuinței de sărbători devine necesară în perioada sărbătorilor de iarnă

Cristina locuiește într-o localitate din apropierea Capitalei.

Atât ei, cât și familiei le place să călătorească mult, mai ales în perioadele speciale din an. Numai că, o singură problemă o ține pe loc.

"Având în vedere că, chiar în zona în care locuim s-au produs foarte multe spargeri în locuință în ultimul timp, acest sistem ne permite să fim mult mai liniștiți și mai relaxați știind că cineva veghează pentru noi în plus în momentul în care suntem în casă, dar și în momentul în care suntem plecați din locuință", a spus un client.

Astfel, a luat decizia de a-și monta un sistem de alarmă performant ca să își poată supraveghea locuința chiar și de la distanță.

Sistemul funcționează în orice oră din zi și din noapte și îi atenționează pe proprietari atunci când cineva pătrunde în curte sau dacă forțează ușa de la intrare.

"Am integrat sistemul de supraveghere pe această tabletă de la intrare... vom face o armare a reședinței...

avem o intruziune în locuință... iată, este urmată de o alarmă... mesajul va fi trimis către dispecerat și intervenția ne va salva...", a spus clientul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cătălin este specialist în montarea acestor dispozitve. Pentru firma la care lucrează, e perioada cea mai aglomerată.

"În această perioadă de sărbători, cererile chiar s-au dublat, facem fașă cu greu acestor solicitări, dar nu dezamăgim pe nimeni", a declarat Cătălin Georgescu, șef serviciu tehnic

Chiar dacă aparent, un sistem de siguranță costă destul de mult, firmele specializate vin cu abonamente și pachete speciale.

"Un astfel de sistem pentru detecție fracție pornește undeva de la 1000 de lei, plus tva și ajunge la mai mult în funcție de locație și mărirea spațiului... Echipamentele detectează prezență, alertează dispeceratele, transmit informația echipajelor din zonă... ele sunt foarte bine poziționate, au staționare dinamică... în funcție de trafic și de clienți... avem și intervenție record între 1 și 6 secunde chiar la IGPR", a declarat Cătălin Georgescu, șef serviciu tehnic.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

Anul trecut au fost raportate la poliție peste 15 mii de spargeri de locuințe, asta înseamnă că în fiecare zi, undeva în România, au fost sparte 42 de case și apartamente.

Citește și: O familie întreagă și-a găsit sfârșitul în casă, de Crăciun. Doi adulți și un copil s-au intoxicat cu monoxid de carbon


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si