Și pentru că toată lumea și-a făcut planuri de relaxare zilele acestea, e musai să aflăm cum se anunță vremea în această mini-vacanță, mai ales că cea de astăzi pare destul de capricioasă. Colega mea, Dana Luțu vine cu informații proaspete direct de la sediul ANM, a transmis Cristina Dorobanțu.

Vreme capricioasă în toată țara

Dana Luțu- Veștile despre vreme nu sunt prea grozave, deoarece se menține capricioasă și cu temperaturi mai scăzute, dar cu mai multe informații ni se alătură doamna director Florinela Georgescu, bună ziua și spuneți-ne mai întâi de toate, cum va fi vremea pe 1 mai, la mare?

Florinela Georgescu- Bună ziua, să luăm partea bună a prognozei pentru următoarele zile, și anume faptul că ne vom menține cu temperaturile ușor peste normalul acestei perioade, chiar dacă litoralul prin tradiție, în luna mai, are temperaturi mai scăzute decât celelalte zone ale țării, pentru că se simte influența apei mării care este încă rece.

Maxime deci în zona litorală, între 18- 21 de grade pentru următoarele zile, chiar pentru următoarea săptămână, pentru cei care își pot prelungi puțin șederea acolo. Cum spuneam, apa mării nu foarte caldă și condiții cel puțin următoarele două zile pentru ploi de scurtă durată, ploi care să nu afecteze totuși aspectul general al vremii, pe care îl așteptăm unul destul de bun.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Chiar dacă azi noapte a plouat destul de mult în județul Constanța, se vor termina aceste ploi mai importante cantitativ.

Tot ce ar urma să mai plouă, eventual să fie ploi în general slabe. Și ceva intensificări ale vântului în zona litorală, de asemenea, mai ales pe parcursul nopții care urmează, poate și mâine, dar cu viteze din ce în ce mai reduse. Intensificări ale vântului nu foarte puternice vor fi și în alte zone ale țării.

Atenție pentru partea de sud a Banatului, care este în cod galben de vânt, pe durata zilei de astăzi și mâine.

Citește și: VIDEO- Primii turiști au ajuns pe litoral. Cum este atmosfera până la acest moment

Dana Luțu- La munte, pe Valea Prahovei sau în Capitală, cum va fi vremea?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Florinela Georgescu- La munte, o ușoară instabilitate, posibil mâine această instabilitate se manifestă doar în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Mai spre sfârșitul săptămânii,  cam toate zonele montane vor avea o vreme ușor instabilă. Aceasta înseamnă că este posibil ca trecător să plouă, ploi care să aibă și caracter de aversă. În continuare spun, neimportante cantitativ, cel puțin acum cu materialele pe care le avem, nu le estimăm a fi importante și temperaturi în general ridicate.

Sigur, doar pe perioada ploilor sau dacă vor fi una, două zile cu mai multă ploaie să își pună aceasta cuvântul asupra temperaturilor maxime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si