Vinete cu ceapă: Reţeta tradiţională românească
Nu mai este un secret faptul că salata de vinete cu ceapă este nelipsită de pe mesele românilor, indiferent de anotimp. Au un gust formidabil. Iată cum se prepară!
Salata de vinete este unul dintre preparatele preferate, mai ales în sezonul cald. Se prepară foarte ușor și au un gust senzațional.
Iată ingredientele și rețeta pas cu pas!
Citeste si: Reţetă de fasole verde cu usturoi: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Primul pas este coacerea vinetelor. Perforați coaja cu o furculiță când puneți vinetele la copt. După ce s-au copt lăsați-le la scurs. Le puteți coace pe aragaz, plită sau grătar, important este ca înainte să protejați aragazul cu folie de aluminiu pentru a fi mai ușor de curățat ulterior.
Citeste si: Reţete cu dovlecei pentru 2022: Trei idei geniale pentru această vară!
Acestea se curăță, iar miezul lor se pune într-o sita de plastic, lăsându-se sa se scurgă bine de lichid. Când s-au scurs, vinetele se toacă cu un cuțit sau cu o ustensilă specială. De preferat să fie nemetalic pentru a evita ca salata să capete o culoare neagră.
Se freacă cu sare după gust și cu ulei. Firul de ulei trebuie să fie pus subțire pentru a evita ca vinetele să se taie.
Cu cât se pune mai mult ulei, cu atât vinetele sunt mai bogate din punct de vedere caloric.Tocați ceapa mărunt și adăugați peste compoziția de vinete. Ca și verdeață se poate pune și pătrunjel verde tocat mărunt.
Când salata este gata, se pune într-un castron sau o tavă de sticlă şi se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel. Se poate servi rece, alături de ardei copţi în oţet.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi cu orez: Cea mai simplă şi delicioasă mâncare pentru vară