Volodimir Zelenski. Pe măsură ce rezistența inimaginabilă a Ucrainei uimește o lume întreagă, atenția oamenilor este captată în special de președintele Volodimir Zelenski, fostul comediant care acum se confruntă cu o criză majoră.

Zelenski a fost comediant, scenarist, producător de filme și politician. Fondator, director artistic și lider al Studiîa Kvartal-95, companie de producție de emisiuni de televiziune și concerte.

Astfel, după ce a obținut o diplomă în drept de la Institutul de Economie Kryvyi Rih, Zelenski a intrat în industria divertismentului, s-a alăturat unei echipe de comedie competitivă și a lucrat ca actor.

El a ajuns să joace apoi, roluri în filme de lung metraj importante și la un post ca director executiv de divertisment. În 2015, acesta a jucat rolul președintelui Ucrainei în popularul serial de televiziune Servant of the People (Sluga poporului).

Acest serial TV, potrivit IMDB, a fost centrat în jurul unui profesor de școală care, după ce a devenit viral pentru că a criticat guvernul, este ales președinte al țării.

Citeste si: Referendum Belarus 2022: Se renunţă la statutul de ţară non-nucleară. Ce implicaţii are rezultatul votului în războiul cu Ucraina?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În anumite privințe, Zelenski însuși a continuat să facă același lucru. El a candidat pentru funcția de președinte al Ucrainei în alegerile încheiate pe 21 aprilie 2019. A câștigat în primul tur care a avut loc pe 31 martie 2019, obținând aproximativ 30% din voturi, ceea ce i-a adus calificarea pentru participarea la al doilea scrutin. Trei săptămâni mai târziu, Volodîmîr Zelenski a câștigat fulminant alegerile prezidențiale în fața oponentului său, Petro Poroșenko, obținând circa 70% din voturi, în acest mod devenind cel de-al șaselea președinte al Ucrainei.

Volodimir Zelenski, ales de ucraineni după o campanie virtuală

Unii susțin că o mare parte din succesul politic al lui Zelenskii poate fi atribuită tulburărilor și revoluției din 2014, când protestele populare l-au doborât pe președintele de atunci al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Însă, până în 2019, dezamăgirea față de elita politică a țării a crescut și mai mult, ajutând la propulsarea unui actor, la cea mai înaltă funcție din stat.

Volodimir Zelenski: Tot ce trebuie să ştii despre preşedintele Ucrainei

Volodimir Zelenski: Tot ce trebuie să ştii despre preşedintele Ucrainei

[Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski]

Citeste si: Preşedintele Volodimir Zelenski acuză Rusia lui Putin de genocid

Volodimir Zelenski a candidat fără afiliere la un partid și fără o echipă clară de consilieri experți până cu câteva zile înainte de alegeri. De asemenea, el nu a participat la evenimente de campanie în persoană și nu a organizat mitinguri, ci a apelat în schimb la rețelele de socializare pentru a-și face numele auzit.

Astfel, după ce a apărut într-o mulțime de postări pe YouTube și Instagram și a făcut apariții la televizor, Zelenski a câștigat cu ușurință alegerile din primul tur și, mai târziu, turul al doilea.

Zelenski este căsătorit cu arhitecta și scenaristul ucrainean Olena Volodymyrivna Zelenska, iar cuplul are doi copii: Oleksandra și Kyrylo.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Primarul Kievului: Suntem în pragul unei catastrofe umanitare. Capitala Ucrainei este "încercuită" şi "toate căile de acces sunt blocate"

În urmă cu ceva timp, Zelenski a lansat și o campanie pentru atenuarea tensiunilor cu Rusia, dar unii ucraineni spun că această poziție nu a funcționat.

Înainte de invazie, un șofer care a fost intervievat de NPR, Anatoli Rudenko, a transmis: „Zelenski a promis că va pune capăt războiului și va învinge corupția, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Prețurile cresc, corupția nu a dispărut și am început să trăim și mai săraci ”.

Volodimir Zelenski a încercat să-și proiecteze puterea pe măsură ce Putin aduna trupe la graniță. Recent, vestea transmisă de președintele Zelenski cum că a refuzat evacuarea pentru a lupta alături de armata pe care o conduce, a făcut înconjurul lunii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si