Decembrie negru pentru rugbyul românesc, transmite Federația Română de Rugby. "După ce zilele trecute ne-a părăsit legendarul Ioan Teodorescu, o altă veste tristă a lovit lumea Ovalului autohton. Fostul mare jucător Petre Florescu, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo (1967) și campion european cu echipa națională (1968), s-a stins din viață la 76 ani", informează RugbyRomania.ro.

Citeste si: Tragedie în Bistrița-Năsăud. O femeie a fost lovită mortal de un autoturism condus de un tânăr de 22 ani

Petre Florescu a fost campion european cu România, în 1968, câștigând Cupa FIRA. Forescu a fost căpitanul echipei naționale în primul turneu făcut în Argentina în 1973, participând și la competițiile organizate în Franța, Spania, Germania, Italia, Anglia.

Și Clubul Sportiv Dinamo a transmis că deplânge trecerea la cele veșnice a fostului mare rugbist Petre Florescu, campion național și câștigător al Cupei Europei cu Dinamo în 1967. 

Citeste si: Un cunoscut om de afaceri din România a murit într-un accident auto

Cine a fost Petre Florescu

Petre Florescu s-a născut pe 22 iunie 1945, în comuna Valea Ciorii, județul Ialomița. A început să joace rugby din anul 1960 la echipa Vulcan București. Ulterior, a evoluat ca senior la Progresul (1962), Dinamo (1965), Rulmentul Bârlad (1966), Dinamo (1967-1969), Știința Timișoara și Farul Constanța (1974).

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

S-a specializat pe postul de mijlocaș de grămadă și a avut onoarea de a lucra cu antrenori de mare valoare precum Constantin (Telu) Diamandi, Eduard Denischi și Dumitru (Titi) Ionescu (Crapu).

A jucat pentru echipa națională a României peste 20 de meciuri test cu care a câștigat Campionatul European FIRA. În anul 1976 a absolvit Institutul de Educație Fzică și Sport la Timișoara cu specializare rugby.

In 1973, nationala Romaniei facea primul turneu in Argentina, intre 28 august si 15 septembrie, in cadrul caruia a disputat sase partide, patru cu selectionate locale si doua cu reprezentativa Pumelor, ambele la Buenos Aires, pierdute cu 15-9 (9-6) si 24-3 (11-3). Căpitanul echipei României era Petre Florescu (vezi foto de mai sus). 

Ca antrenor a câștigat Cupa României cu Politehnica Iași -1976 și cu echipa Rulmentul Bârlad în anii 1979 și 1988. A fost antrenorul echipei naționale de tineret a României în perioada 1992-1993. MAESTRU EMERIT AL SPORTULUI din anul 1967.

Petre Florescu va fi înmormântat vineri, 10 decembrie, la ora 12:00, la Dorobanț, comuna Aroneanu din județul Iași.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si