Imbracati din cap pana-n picioare in straie populare, acesti tineri danseaza de mama focului pe acorduri traditionale. Si, daca n-ar fi incaltamintea sport sa-i dea de gol, i-am putea confunda chiar cu un ansamblu folcloric profesionist.

Ei sunt "Junii Jilavei" si, asa cum o spune si numele, sunt condamnati care-si ispasesc pedepsele in penitenciarul de la marginea Capitalei. Alexandru, de exemplu, a crezut ca drogurile il vor imbogati.
I-au adus, insa, doar 3 ani si 4 luni de temnita.

Coleg de trupa si suferinta ii este Ionut, de asemenea fost dealer de stupefiante. Spune ca a muncit 8 luni pentru a invata pasii, dar e constient ca asta l-a ajutat sa treaca mai usor peste condamnare.

Ei, sa vezi si sa nu crezi, dar ansamblul instrumental "Jail Project", venit tocmai din penitenciarul Botosani, a reusit sa se afirme in doar cateva minute: aceste doua turiste n-au mai avut stare pe scaune.  

De altfel, toti strainii care au trecut pragul muzeului s-au oprit pret de cateva minute sa asculte recitalurile invatate dupa gratii.  

Daca baietii au dansat si cantat, reprezentantele sexului frumos au defilat. In costume populare cusute cu mana lor, in penitenciarul de la Craiova.

Anca era minora cand a fost condamnata pentru trafic de persoane. Ceva mai in varsta era Bianca atunci cand a venit sentinta pentru complicitate la viol.
Toate fetele spun, insa, ca viata in temnita le-a schimbat.

20 de penitenciare, din intreaga tara, au participat la cea de-a doua editie a festivalului de folclor pentru detinuti.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si