In aceasta perioada, profita de gustul bogat al dovleceilorsi prepara-i cu câteva rosii uscatesi putin parmezan. Daca vrei sa nu stai mult în bucatarie, aminteste-ti ca pentru aceasta reteta ai nevoie de 45 de minute. Poti sa servesti acesti dovlecei gratinati, cu rosiisi parmezan la ocaziile deosebite sau la o cina în doi.
Dovlecei gratinati cu rosii uscate si parmezan – Ingrediente
3 dovlecei
50 g pesmet
50 g seminte de pin, optional
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
8-10 rosii uscate
1 lingura frunze de cimbru sau busuioc
25 g parmezan ras
ulei de masline, pentru copt
Dovlecei gratinati cu rosii uscatesi parmezan – Mod de preparare
Încingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Speli dovleceii, îi cureti, îi tai în jumatati pe lungimesi scoti partea de miez care are seminte. Ungi o tava de copt cu ulei de maslinesi asezi dovleceii, cu coaja în jos. Torni putin ulei de masline peste eisi îi dai la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute.
Scurgi rosiile uscate de uleisi le toci marunt. Cureti usturoiulsi îl zdrobesti. Cureti ceapasi o toci. Amesteci toate ingredientele: pesmetul, semintele de pin, rosiile uscate, parmezanul, ceapasi usturoiulsi condimentezi cu saresi piper.
Torni amestecul peste dovleceisi stropesti cu un pic de ulei de masline. Mai lasi la cuptor 10-15 minute, pâna când umplutura devine auriesi crocanta.
Servesti calzi acesti dovlecei gratinati, cu rosiisi parmezan.

Poti sa servesti acesti dovlecei gratinati, cu rosiisi parmezan la ocaziile deosebite sau la o cina în doi.Dovlecei gratinati cu rosii uscate si parmezan –

Ingrediente

3 dovlecei

50 g pesmet

50 g seminte de pin, optional

1 ceapa medie

1 catel de usturoi

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

8-10 rosii uscate

1 lingura frunze de cimbru sau busuioc

25 g parmezan rasulei de masline, pentru copt

Dovlecei gratinati cu rosii uscatesi parmezan – Mod de preparare

Încingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Speli dovleceii, îi cureti, îi tai în jumatati pe lungimesi scoti partea de miez care are seminte.

Ungi o tava de copt cu ulei de maslinesi asezi dovleceii, cu coaja în jos.

Torni putin ulei de masline peste eisi îi dai la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute.

Scurgi rosiile uscate de uleisi le toci marunt. Cureti usturoiul si îl zdrobesti. Cureti ceapasi o toci.

Amesteci toate ingredientele: pesmetul, semintele de pin, rosiile uscate, parmezanul, ceapasi usturoiul si condimentezi cu sare si piper.

Torni amestecul peste dovlecei si stropesti cu un pic de ulei de masline.

Mai lasi la cuptor 10-15 minute, pâna când umplutura devine auriesi crocanta. Servesti calzi acesti dovlecei gratinati, cu rosiisi parmezan.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si