Avocata familiei Alexandrei Ivanov a anunţat, vineri, că va cere procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava să propună arestarea preventivă a medicului de gardă din noaptea decesului.

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoşani, are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Citește și: Alexandra, tânăra însărcinată care și-a pierdut viața la un spital din Botoșani ar fi împlinit azi 26 de ani: ”Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre”

La începutul lunii septembrie, procurorii au efectuat percheziții la cabinetul și locuința doctoriței care era de gardă în noaptea fatidică pentru Alexandra Ivanov.  

De ce se cere arestarea medicului de gardă

Avocata Geanina Vera Poroşnicu a declarat că o astfel de măsură se impune după ce medicul a încheiat, la mijlocul lunii septembrie, un contract de partaj al bunurilor imobile şi mobile deţinute şi care au fost puse sub sechestru asigurător.

„Vom cere arestarea preventivă a suspectei şi anularea contractului de partaj efectuat după comiterea faptei şi în curs de cercetare penală”, a transmis Poroşnicu.

"Sunt siderată că un doctor, după ce este lipsit de umanitate își permită să facă pe șmecherul. Este o șmecherie ce a făcut", a declarat avocata Alexandrei, potrivit Botosani News.

Cunoscută în regiunea Moldovei ca „avocata diavolului”, Gianina Vera Poroșnicu a decis să ofere asistență juridică familiei Alexandrei Ivanov în toate etapele procesului care privește tragicul deces al tinerei.

Avocata este activă în Baroul Iași de 25 de ani și este unul dintre avocații faimoși ai României, cu procese de răsunet în care a reprezentat vedete, politicieni sau interlopi.

Avocata Geanina Vera Poroşnicu

Avocata Geanina Vera Poroşnicu

[Sursa foto: Facebook]

Cum și-a trecut medicul de gardă averea pe numele soțului

Medicul  Mariana Pitrop, care lucrează pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", a fost audiată la începutul lunii septembrie  timp de şase ore  la sediul Parchetului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot atunci, protestatarii din Botoșani s-au oprit în fața maternității, unde au cerut demisia vinovaților de moartea Alexandrei, iar ulterior au vandalizat cabinetul privat de consultații al medicului încadrat acum ca suspect în dosar.

Pe geamuri și pe ușă protestatatii au scris cuvintele "Nu am aer" și "Alexandra".

Acum, s-a aflat că averea doctoriței a fost mutată pe soț, iar polițiștii au aflat abia când au vrut să instituie sechestru.

Tranzacția a fost făcută la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care medicul de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a fost declarată suspect în dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov.

Potrivit Botosaneanul.ro, în cursul zilei de astăzi, 29 septembrie 2023, Mariana Pitrop a venit la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani însoțită de doi avocați din Iași care o reprezintă în acest dosar.

Alexandra Ivanov, mămica lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

Alexandra Ivanov, mămica lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

[Sursa foto: Facebook]

A fost chemată pentru a i se aduce la cunoștință instituirii măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor pe care le deține.

La momentul confirmării tuturor bunurilor deținute,  Mariana Pitrop  ar fi arătat că mai are pe numele său câteva terenuri situate în municipiul Botoșani, precum și o casă cu terenul aferent. Totodată, două autoturisme care erau pe numele său au fost vândute recent.

Restul bunurilor i-au fost cedate soțului printr-un contract de partaj care a fost încheiat la notar în prima parte a acestei luni.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei Cristea: "Nu îmi arăta niciodată acte doveditoare"- radioimpuls.ro

Nu se cunoaște la acest moment cât anume din avere a fost trecută pe soț. Cert este faptul că valoarea bunurilor pe care le mai are pe numele său se ridică la suma de  314.544 de lei.

Alexandra, mămica a trei copii, lăsată să moară în chinuri

Alexandra Ivanov s-a stins la vârsta de 25 de ani, în dimineața zilei de 18 august.

Ea a fost internată la Maternitatea din Botoșani și era în luna a treia.

Tânăra a ajuns la spital de urgență după ce a acuzat dureri puternice și hemoragie.

Alexandra a avut dureri și sângerări întreaga noapte, iar spre dimineață a simțit că nu mai poate să respire.

Deși a implorat ajutorul medicului de gardă dar și pe medicul curant, timp de șapte ore, Alexandra nu a fost vizitată de niciun medic, iar sarcina s-a infectat și a dat complicații care s-au dovedit fatale.

În jurul orei 8.00 dimineața, vineri, 18 august 2023, Alexandra Ivanov murea după o noapte de chin, din cauza unui edem pulmonar și a unei insuficiențe cardio-respiratorii.

Alexandra Ivanov, mămica lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

Alexandra Ivanov, mămica lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si