„Am fost adeptul menţinerii stării de urgenţă până pe 15 iunie. Nu pot să critic ceea ce am susţinut. Riscul de a ne întoarce într-o epidemie este încă foarte mare. Mă uitam şi la evoluţia cifrelor. Nu avem cifre constant în scădere. Avem zile în care ne apropiem de 200 (de infectări) din nou.

Citeste si: Arafat: Risc zero nu există. E un risc controlat de măsurile care se iau, de distanţare şi de protecţie

Nu se poate renunţa la măsuri acum datorită faptului că le-au înmuiat prea devreme", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul președinte a acuzat actuala guvernare de lipsă de transparență.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Este o lipsă de transparenţă totală. Nu ştim care sunt criteriile. Iau nişte decizii arbitrare, uneori haotice. E o problemă de comunicare şi de bun simţ politic", a precizat Băsescu.

Citeste si: Arafat: Ne pregătim pentru valul doi

Băsescu întreabă pe Facebook dacă se dorește prelungirea stării de alertă

Întrebat cum va vota PMP în Parlament privind prelungirea stării de alertă, Traian Băsescu a declarat că a discutat cu preşedintele executiv al partidului, iar marţi seara vor lansa „pe internet întrebări către electoratul lor”.

Citeste si: Marcel Vela a discutat cu ambasadorul SUA despre colaborarea în contextul pandemiei de coronavirus

„Vor ţine cont de punctul de vedere al celor cu care conversează pe Facebook. Se vor duce cu un punct de vedere venit dinspre simpatizanţii lor. Până una alta, nu au luat o decizie. Merg pe ideea asta să aibă o consultare. În discuţie am fost adeptul susţinerii poziţiei Guvernului.

Categoric.

Dacă aş fi putut, nu aş fi ridicat starea de urgenţă până pe 15 iunie”, a argumentat Traian Băsescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si