Numărul cazurilor de Covid-19 rămâne în jur de 400 și astăzi, mai exact, 441 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. Trei decese au fost raportate. 120 dintre pacienți sunt reinfectați în ultimele 90 de zile.
Capitala are cele mai multe cazuri, în număr de 143, urmată de județul Constanță, cu 27.

Citește și: Avertismentul medicilor cu privire la bronșiolită: „Lucrurile chiar sunt serioase”

Un număr de 601 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 26 mai multe faţă de ziua anterioară, a informat, joi, Ministerul Sănătăţii.

La ATI sunt trataţi 91 de pacienţi, dintre care 78 nu sunt vaccinaţi anti-COVID.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: O nouă bacterie se află printre noi! Anunțul înfiorător al unui medic: „Dacă nu facem ceva, nu va mai fi nevoie de încă un război mondial”

Avertismentul medicilor cu privire la valul de bronșiolită

Chiar dacă numărul infectărilor cu Covid-19 pare să se mențină scăzut, medicii fac avertizări cu privire la un alt val care ar putea lovi România chiar la începutul lunii decembrie.

Este vorba de bronșiolită, iar numărul cazurilor ar putea fi mai mare decât în ultimii zece ani.

Citește și: Virozele și infecțiile respiratorii au aglomerat spitalele din Capitală

„E o cohortă mult mai mare de copii care pot fi îmbolnăviți. Avem un mic  decalaj epidemiologic, de circa două săptămâni, adică la noi cel mai spectaculos o să fie încolo, către Moș Nicolae”,  a

spus Mihai Craiu.

Citește și:  Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Bronșiolita este o infecție pulmonară întâlnită la copiii mici, care se manifestă prin inflamarea căilor respiratorii. Aceasta începe cu o răceală caracterizat prin tuse și respirație ușor șuierătoare.

Citește și:  Bilanț coronavirus 16 noiembrie: 429 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si