Grea la miros si intepatoare la limba, taranii din Oltenia recunosc: nici tinuti de nas n-ar mai gusta din delicatesa mucegaita.

„Asta e branza cu... marar cred ca e sau cu ceva din gradina. Cu marar, de care fac eu”, spune o doamna.

Daca pentru noi mucegaiul e inamicul numarul 1 al bailor, francezii si italienii il folosesc sa-si innobileze branzeturile fine.

Desi apreciate in intreaga lume, nu-si fac loc si pe mesele celor de la tara.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pana si pe Joiana din batatura o umfla rasul cand aude de branza lor. O zi intreaga manaca din iarba cea mai buna, ca pe seara sa dea un lapte pe masura.

Din el, branza noastra cea de toate zilele iese si ramane alba ca zapada si moale ca untul, nicidecum...gata stricata.

„Branza buna. Buna, branza romaneasca facuta in gospdaria omului”.

Diferenta dintre cele doua sortimente nu e doar la pret, ci si la cum se mananca. In vreme ce romanii nostri o pun la loc de cinste langa o ceapa sparta cu pumnul si-o slana sanatoasa, ca la mama acasa, simandicosii renumiti pentru la dolce vita o prefera alaturi de nuci ori struguri dulci. La final, tragem si concluzia: „Cui ii place, o mananca.

Cui nu-i place, n-o mananca!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si