"Sunt în pericol toti cei care vin în sala de asteptare.(...) Mai este camera de garda cu medici oftalmologi permanent si la Spitalul Universitar. Pot merge acolo (pacientii)," a mai scris Monica Pop.
 
Potrivit medicului, colegul ei s-ar fi contaminat de la copii nevaccinati care au forme grave de rujeola si vin la diverse concultatii oftalmologice. Mai mult, chiar si adulti bolnavi au ajuns la consultari, iar Monica Pop atrage atentia ca, în ciuda masurilor speciuale de la Oftalmologie, boala e foarte contagioasa.
 
"Speram ca boala sa nu apara si la ceilalti salariati expusi: medici, asistente, infirmiere, portari, toti cei care lucreaza la parterul spitalului." Monica Pop da vina pe parintii care refuza sa-si vaccineze copiii si în acest fel "cad si oameni nevinovati: vecini, prieteni, personal medical, colegi de gradinita si scoala."
 
Duminca, pe 31 decembrie, secretarul de stat în MAI Raed Arafat acuza faptul ca la Brasov, Cluj si Iasi au aparut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinarii, lucru care reprezinta, în opinia sa, „un atentat la sanatatea publica a populatiei”.
 
Medicul a postat pe Facebook o fotografie cu un astfel de panou publicitar, pe care au fost scrise mesajele „Vaccinurile nu sunt sigure! Citeste prospectele! Informeaza-te! Cunoaste riscurile!” si a catalogat astfel de actiuni drept "atentat la sanatate".
 
Potrivit unei centralizari a INSP, numarul deceselor cauzate de rujeola a ajuns pe 29 decembrie 2017 la 37, numarul cazurilor de rujeola raportate fiind de 10.279,
scrie stiripesurse.ro.
 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si