Pentru elevii de clasa a XII-a se apropie Bacalaureatul, cunoscut și sub denumirea de „examenul maturității”. Acest examen se dă la finalul clasei a XII-a și marchează finalul primilor 12 ani de studiu, până la facultate. 

Pentru a se familiariza mai bine cu subiectele și atmosfera de BAC, Ministerul Educației a stabilit și datele la care va avea loc simularea examenului de Bacalaureat. 

Simularea examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc în perioada 4-7 martie.

elevi

Află ultimele noutăți despre desfășurarea simulării examenului de Bacalaureat în 2024.

[Sursa foto: iStock]

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024

Conform edupedu.ro, calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat de la finalul anului școlar 2023-2024, arată astfel:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Modele de subiecte pentru simulare BAC 2024: Cum arată subiectele pentru elevii de clasa a 12-a?

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Aceeași sursă menționează că toate examenele naționale ale elevilor și cadrelor didactice ar urma să fie corectate digital în anul școlar curent, lucru care se aplică inclusiv simulărilor. 

„Ne propunem ca, în acest an școlar, toate tipurile de examene naționale, Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări, examenele care vizează cadrele didactice să se desfășoare cu evaluare digitalizată”, a declarat Ligia Deca la TVR.

Cum se desfășoară examenul de Bacalaureat?

Probele simulării examenului de Bacalaureat încep toate la ora 09:00. Cu puțin timp înainte de această oră sunt deschise plicurile sigilate care conțin subiectele multiplicate pentru elevii clasei a XII-a, conform procedurii Ministerului Educației. Elevii pot intra în sală până la ora 08:30. După această oră accesul lor în sălile de concurs este interzis. 

elevi de liceu clasa a 12-a

Simularea examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc în perioada 4-7 martie.

[Sursa foto: Freepik]

Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite, valabil pentru toate materiile, imediat după ce s-a încheia distribuirea foilor cu subiecte de către cadrele didactice.

Citește și: Calendar BAC 2024: Când termină elevii de clasa a 12-a școala?

Conform Art. 11, asistenții trebuie să îi informeze pe elevi cu privire la faptul că redactarea rezolvării subiectelor va începe pe a doua pagină a primei foi tipizate. Această informație este trecută în procesul verbal în care se confirmă primirea tipului de subiect corespunzător pe care elevii trebuie să-l semneze.

Acest proces este valabil atât la simularea examenului de Bacalaureat, cât și la examenul oficial de Bacalaureat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si