Aproape 10000 de elevi de gimnaziu din peste 700 de școli, din 34 de județe, s-au antrenat și anul acesta, la matematică, într-un mod distractiv și interactiv, prin programul gratuit CampioMATE- Campionatul de matematică pe echipe. După 6 luni de la start înscrieri, trecând prin calificări, antrenamente, provocări zilnice, lockere, teste și evenimente de etapă, participanții din cele 222 de echipe și de pe cele 16 bănci de rezerve au luat parte la Gala de premiere a celor mai bune echipe și celor mai buni jucători, eveniment care a avut loc

sâmbătă, pe 8 iunie, prin live-streaming. Gala poate fi urmărită integral pe pagina de YouTube CampioMATE.

La finalul ediției, au primit medalii 1791 de jucători de top, jucători care, prin rezolvarea celor 255 de misiuni individuale sau de echipă au reușit să obțină minim 70% din R-score-ul maxim posibil (adică minim 4480 de puncte din maximul de 6400 pentru 1 jucător). Aici este lista TOP JUCĂTORI CampioMAT- Ediția 2024.

În Gala de premiere au fost medaliate cu Gold/ Silver/ Bronze 118 echipe care, prin efortul echipei din timpul campionatului, au reușit să obțină minim 44800 de puncte din maxim 64000 de puncte posibile pentru fiecare echipă. Aici este Clasamentul pe echipe – CampioMATE -Ediția 2024

La fiecare clasă și divizie a fost desemnată CAMPIOANĂ echipa care s-a impus cu cele mai multe puncte obținute în categoria sa pe parcursul ediției.

Aplauze pentru cele 8 echipe campioane:

V BETA- Kings of Maths- Jud. Iași- Antrenor: Diana Gheorghe

V GAMMA- Lotus MATE 2024- Jud. Mehedinți- Antrenor: Constantin Căpitanescu

VI BETA- Matemarțienii- Jud. Bacău- Antrenor: Cristina Măgirescu

VI GAMMA- Matematica în culori- Jud.

Vaslui- Antrenoare: Marinela Vrabie

VII BETA- Echipa lui Descartes- Jud. Iași- Antrenor: Grecu Aida Andreea

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

VII GAMMA- GalaxyIsMath- Jud. Iași- Antrenor: Ionel-Ciprian Rusu

VIII BETA- Math Storm- Jud. Iași- Antrenor: Geanina Gimiga

VIII GAMMA- Descendenții lui Pitagora- Jud. Iași- Antrenor: Ana-Gabriela Dima

„Mi-a plăcut foarte mult concursul. Cel mai mult mi-a plăcut să interacționez cu echipa. CU SIGURANȚĂ VOI MAI PARTICIPA.” (Delia- Jucător)

„Mi-a plăcut foarte mult acest concurs și îmi doresc să particip si anul viitor, mă ajută să recapitulez noțiunile învățate la clasă și să lucrez toate tipurile de probleme. Mă bucur că am o echipă minunata datorita doamnei antrenoare, liderului și întregii echipe pentru că toți sunt uniți!” (Gabriel- Jucător)

„A fost o experiență de neuitat! Din păcate, a trecut fff repede.

Abia aștept să particip și la anul!” (Cami- Jucător)

„Îmi plac provocările, îmi place organizarea, îmi place echipa mea....Vă multumesc foarte mult pentru această oportunitate!” (Daniel- Jucător)

„Ador CampioMATE deoarece mi-am făcut multi prieteni.” (Eduard- Jucător)

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

„Sunt foarte bucuroasă că am obținut medalia de aur. A fost obiectivul nostru și ne-am străduit să-l realizăm. Copiii, deși au fost de la școli diferite, au format o echipă în adevăratul sens al cuvântului, s-au încurajat, au colaborat la rezolvarea provocărilor. ” (Elena – Antrenor)

„Concursul de matematică CampioMate este o oportunitate excelentă pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile matematice într-un mediu competitiv și stimulant. Consider ca acest format de competitie a ajutat la creșterea încrederii în sine a participanților.” (Alexandra – Antrenor)

Planuri de viitor

Organizatorii vor să ofere în continuare o experiență cu impact și să extindă programul în toate județele. Înscrierile pentru Ediția 2025 vor începe în noiembrie. Pe termen lung, dorința organizatorilor este de a antrena în program circa 10% din numărul copiilor de din clasele IV-VIII din România, adică aproximativ 75.000 de elevi care ar urma să între în universul matematicii cu ajutorul CampioMATE.

CampioMATE a luat naștere la inițiativa Asociației Visuri Îndrăznețe, cofondatori Maria Predoiu și Andrei Rădulescu, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, prin Dl Profesor Radu Gologan – Președinte SSMR. Prima ediție – pilot – a avut loc în 2022 în Jud. Iași, cu sprijinul ISJ Iași și al Intuitext. Rezultatele au arătat atât un feedback foarte bun al elevilor pentru experiența de învățare CampioMATE, cât și o creștere semnificativă a nivelului la matematică în rândul copiilor participanți față de alți colegi. Ediția 2024, a treia, s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene din 25 de județe din țară (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea), cu susținerea Dnei Ana Elisabeta Naghi – Inspector Matematică și Astronomie în cadrul ME.

Astfel de inițiative sunt importante deoarece rezultatele testelor PISA ne arată că nivelul la matematică al elevilor din România este mult sub media OECD. În contextul acestor rezultate, programul gratuit CampioMATE se dovedește a fi un instrument complementar de clarificare și consolidare a noțiunilor deja predate la clasă. Acesta îmbină matematica cu noțiuni din sport și jocuri video, devenind astfel o modalitate interactivă și distractivă care-i îndeamnă pe copii să intre în universul matematicii prin joc.

Mai multe detalii despre programul CampioMATE se găsesc pe www.campiomate.ro și pe paginile de Social Media CampioMATE Facebook și CampioMATE Instagram.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si