Jurnalistii de la Hotnews au realizat o analiza a cartii si au obsevat ca pasajele in care seful statului critica regimul comunist au fost scoase din volumul „Pas cu pas”. La inceputul cartii, cititorii sunt informati ca au fost eliminate cateva pasaje din cauza „ diferentelor istorice si culturale dintre diferite state, a sistemelor sociale diferite si a drumului diferite pe care il urmeaza fiecare (stat)”.

Un specialist a confirmat pentru site-ul amintit ca au fost eliminate pasajele in care Klaus Iohannis scrie ca detesta „comunistii si intregul lor sistem”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Sursa foto: hotnews.ro
Sursa foto: hotnews.ro

Un alt pasaj sters este acesta: “ Am stat si la cozi, n aveam incotro, eram obligat s-o fac, la felca toata lumea in acele zile. Atmosfera generala mi s-a parut, in schimb,aspectul cel mai descurajant: oameni care nu prea mai aveau sperante. Noi, tinerii, credeam ca exista sanse sa se schimbe lucrurile, candva, insa oamenii mai in varsta nu credeau ca se mai poate lega ceva.

Lipsa aceasta de speranta mi se parea dezolanta. Mi se pare trist ca astazi unii romani il regreta pe dictatorul Nicolae Ceausescu. Eu am fost, cum am mai spus deja, un anticomunist in privat. Am fost impotriva comunismului ca individ, la nivel personal, la fel ca toata familia mea. Atunci nu aveai cai de a exprima aceste lucruri, decat in anumite situatii de nesupunere civica, despre care am povestit. Sunt un anticomunist convins si cred ca Ceausescu a fost unul dintre cei mai toxici romani.
Multi spun ca a fost bine pe vremea lui pentru ca toata lumea avea o casa si o locuinta, desi toata lumea facea bancuri la adresa lui. Insa uitam de crimele in masa, de faptul ca nu puteam sa ne spunem parerea cu voce tare, uitam de viata gri, uitam de martiri, de calcarea in picioare a simbolurilor nationale, de falsificarea istoriei; retinem doar lucrurile bune, ca intr-un „filtru roz al memoriei“. Uitam de discriminarea confesionala, de faptul ca nu puteai sa calatoresti daca nu erai parte din sistem sau apropiat al sistemului. Va amintiti cum ne trezeam la 4 dimineata pentru doua sticle de lapte? Sau ca de multe ori nu aveam ce sa punem pe masa? Se pare ca am uitat, culmea!, tocmai aceste lucruri. A fost cea mai grea perioada din istoria recenta a Romaniei.”

Administratia prezidentiala nu a transmis nicio informatie despre acest subiect, insa Editura Curtea Veche sustine ca “editura chineza a avut acordul editurii noastre pentru adaptarea editiei in limba chineza potrivit politicii editoriale a partii care a contractat drepturile de autor”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si