Pensia medie pe care o încasează un român este mai mare decât a vecinilor bulgari, în rest toți europenii primesc pensii mai mari decât cele de la noi.

Citește și: Majorarea salariului minim va fi adoptată de Guvern! De când ar urma să primească românii mai mulți bani

Dacă pensia medie din România era de 382 de euro, la nivelul de 2021, în Bulgaria pensia medie este de 226 euro pe lună, dar pensia medie din Uniunea Europeană este de 1.294

de euro, de patru ori mai mare!

Ce pensii se plătesc în cele mai mari țări din Europa

Cheltuielile medii lunare brute pentru pensia pentru limită de vârstă pe beneficiar în cadrul UE variau foarte mult în 2021, de la un nivel ridicat de 2 575 euro în Luxemburg la un nivel scăzut de 226 euro în Bulgaria.

Media pensiei din UE era de 1 224 euro, conform unei analiza Euronews pe baza datelor oferite de Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale.

Ce pensii se plătesc în cele mai mari țări din Europa

Ce pensii se plătesc în cele mai mari țări din Europa

[Sursa foto: Pixabay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pensia pentru limită de vârstă pe beneficiar a depășit media UE în toate cele patru mari țări din UE, potrivit Economica.net.

Italia a raportat cea mai mare pensie, de 1 561 de euro, în timp ce Franța, Spania și Germania au prezentat cifre aproape identice, fiecare în jur de 1 450 de euro.

Țările nordice au înregistrat, de asemenea, performanțe solide, cu pensii medii pentru limită de vârstă mai mari decât cele din Germania sau Italia.

Pensiile vor crește în România de la 1 septembrie 2024. Dar nu toate!

Noua lege a pensiilor, care va intra în vigoare de la 1 septembrie, va aduce o nouă formulă de calcul, iar guvernanții promit că aproximativ 80% dintre pensionari vor primi mai mulți bani după recalculare.

Pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei ar putea crește începând cu data de 1 septembrie 2024 chiar dacă seniorii respectivi nu vor primi decizii de recalculare pozitive.

Coaliția de guvernare se pregătește să ia o decizie care va aduce o majorare pentru sute de mii de pensionari.

Pensionarii care au în prezent o  pensie de 3.000 de lei  plătesc un impozit de 10% din diferența de la pragul de 2.000 de lei în sus. Guvernul se pregătește să schimbe legea, astfel încât impozitul să devină zero până la un nou prag, superior.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si