Ciorba de perișoare este recomandată în orice sezon, deoarece aceasta conține diverse legume și zarzavaturi. În plus, această rețetă poate să fie reinterpretată în functie de gustul fiecărei gospodine. Așadar, astăzi vă prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de ciorbă de perișoare.
Din reţeta de ciorbă de perişoare nu lipsesc legumele de sezon, precum morcovii, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina, rosiile si ceapa. Mai mult, se pot pune si alte legume proaspete sau congelate: cartofi, buchetele de conopida, pastai pe fasole verde sau galbena, gulie.
Reţetă de ciorbă de perișoare
Ingrediente
500 g carne tocata
1 ou
4 linguri orez
1 morcov
1 ceapă medie
1 felie rădăcină ţelină
1 ardei gras
1 lingură ulei
1 litru borş de tărâţe
1 legatura pătrunjel
1 pahar mare smântână
sare
Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă
Citeste si: Ce trebuie să știi când pregătești friptura de pui la grătar. Secretele marilor bucătari
Mod de preparare
Trebuie să știți că rețeta de borș de perișoare se poate pregăti diferit în funcție de zonă, însă gustul acesteia rămâne același. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de ciorbă de perișoare.
- Astfel, într-o oală medie sau mare se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe.
- Carnea pentru perișoare o veti amesteca cu sarea, oul, jumătatea din cantitatea de pătrunjel şi cele 2 linguri orez. Din acest amestec se formează perişoarele care se fierb în oala cu legume. Se pune şi restul orezului şi, după 10 minute, se toarnă borşul dat în clocot separat.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi cu orez ca în Grecia
- După care verificati dacă perişoarele s-au fiert şi se adaugati smântâna. Se mai dă totul într-un clocot și este gata rețeta de borș de perișoare.
În final, se puteti să presărați pe deasupra pătrunjel și borșul de perișoare se servește cald.
Citeste si: Retete cu dovlecei pentru toate gusturile
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.