Din reţeta de ciorbă de perişoare nu lipsesc legumele de sezon, precum morcovii, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina, rosiile si ceapa. Mai mult, se pot pune si alte legume proaspete sau congelate: cartofi, buchetele de conopida, pastai pe fasole verde sau galbena, gulie.

Reţetă de ciorbă de perișoare 

Ingrediente

500 g carne tocata
1 ou
4 linguri orez
1 morcov
1 ceapă medie
1 felie rădăcină ţelină
1 ardei gras
1 lingură ulei
1 litru borş de tărâţe

1 legatura pătrunjel
1 pahar mare smântână
sare

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Citeste si: Ce trebuie să știi când pregătești friptura de pui la grătar. Secretele marilor bucătari

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mod de preparare

Trebuie să știți că rețeta de borș de perișoare se poate pregăti diferit în funcție de zonă, însă gustul acesteia rămâne același. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de ciorbă de perișoare.

- Astfel, într-o oală medie sau mare se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe.

- Carnea pentru perișoare o veti amesteca cu sarea, oul, jumătatea din cantitatea de pătrunjel şi cele 2 linguri orez. Din acest amestec se formează perişoarele care se fierb în oala cu legume.

Se pune şi restul orezului şi, după 10 minute, se toarnă borşul dat în clocot separat.

Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă
Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi cu orez ca în Grecia

- După care verificati dacă perişoarele s-au fiert şi se adaugati smântâna. Se mai dă totul într-un clocot și este gata rețeta de borș de perișoare.

În final, se puteti să presărați pe deasupra pătrunjel și borșul de perișoare se servește cald.

Citeste si: Retete cu dovlecei pentru toate gusturile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si