Guvernul va aproba săptămâna viitoare actele normative privind majorarea salariului minim de la 3.300 lei la 3.700 de lei de la 1 iulie, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO Angajații vor salarii mai mari, însă patronii se limitează la beneficii

O noutate va fi creşterea la 300 de lei a sumei deductibile aplicate salariului minim, potrivit unor surse din Guvern.

În debutul ședinței de Executiv de joi, premierul a anunțat și deblocări de posturi în spitale, angajările fiind necesare pentru buna funcționare a sistemului sanitar.

"Deblocăm azi și angajările pentru alte 2.700 de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă. Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical, după cele din ianuarie şi februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10.000 de posturi", a explicat Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de Guvern. 

Ce înseamnă creșterea sumei deductibile la 300 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că urmează să aibă o discuţie cu ministrul Finanţelor despre creşterea la 300 de lei a sumei deductibile aplicate la salariul minim.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Lăsaţi-mă să iau decizia împreună cu domnul ministru al Finanţelor, astfel încât tot să fie sustenabil. Este o discuţie, o solicitare a IMM-urilor, am spus, din întâlnirea cu IMM-urile şi cu patronatele, că iau în considerare această solicitare, ţinând cont că ea va fi până pe data de 31 decembrie".

De asemenea, întrebat dacă Guvernul va aproba măsura privind majorarea salariului minim fără cei 300 de lei scutiţi de impozit, şeful Executivului a precizat că angajatorii au un avantaj de 240 lei la nivelul actual, care va crește după adoptarea legii.

Ce înseamnă creșterea sumei deductibile la 300 de lei

Salariul minim - ce înseamnă creșterea sumei deductibile la 300 de lei

[Sursa foto: Facebook]

"Lăsaţi-mă să ajung la Guvern să vorbesc cu ministrul. Dar, îmi aduc aminte, când am luat prima oară decizia, acea propunere a venit de la PSD, de la mine şi de la echipa de lucru de la partid. Cu 200 de lei m-aţi criticat foarte tare, că nu acoperă, că e un dezastru, că se strică sistemul, că unii sunt dezavantajaţi. Acum, că nu s-au mărit, am înţeles mesajul. Cu adevărat, în momentul acesta, se câştigă vreo 240 de lei, dacă ar fi până la 300 de lei, da, trebuie să văd efortul bugetar pe care şi-l poate permite... Eu sunt unul dintre susţinătorii acestui lucru".

Din cei 400 de lei majorare de la 1 iulie, românii plătiți cu salariul minim rămân doar cu 242 de lei î n buzunar.

Creșterea reală ar putea fi mai mare, însă, dacă se modifică pragul de deductibilitate.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Potrivit presei economice, câștigul net în cazul angajaților plătiți cu salariul minim va crește de la 1 iulie cu circa 300 lei!  

Salariul minim european, pe agenda Guvernului de la București

În Guvern se lucrează la schema prin care va fi introdus salariul minim european în România, care ar trebui să fie adoptată până la finalul anului 2024.

Introducerea salariului minim european va aduce o creștere modică de venituri, noul sistem de calcul făcându-se prin raportarea la salariul mediu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si