Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încearcă să scape de extrădarea în România și a refuzat procedura simplificată propusă de procuratora din Muchen.

Citește și: Cum s-a camuflat fostul primar Cătălin Cherecheș, în momentul în care și-a luat cartelele SIM! Noi imagini cu edilul fugar, surprinse la scurt timp după ce a ieșit din țară

Mai mult, fostul primar a cerut să execute pedeapsa într-un penitenciar german, invocând condițiile proaste din închisorile românești. 

În orice caz, până se va lua o decizie cu privire la extrădarea sa în România, Cătălin Cherecheș va fi "cazat" într-una dintre unitățile penitenciare din Germania.

După prinderea sa în orașul bavarez Augsburg, Cătălin Cherecheș a fost încarcerat la penitenciarul Augsburg-Gablingen, dar va fi mutat la Munchen până se va o decizie cu privire la extrădarea sa. 

În capitala landului Bavaria, fostul primar va fi închis în penitenciarul Stadelheim, un loc devenit celebru prin faptul că pe-aici a trecut și Adolf Hitler, în 1922, înainte să aibă acensiunea la vârful puterii.

Cum arată penitenciarul Stadelheim unde va fi "cazat" Cătălin Cherecheș 

Închisoarea Stadelheim se află în districtul Giesing din München și este una dintre cele mai mari închisori din Germania.

Fondat în 1894, acest penitenciar a fost locul multor execuții, în special prin ghilotină în timpul perioadei naziste.

În prezent, este o închisoare modernă, cu dotări specifice penitenciarelor din Vestul Europei.

Închisoarea Stadelhei München chereches

Cum arată închisoarea Stadelheim din München

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Închisoarea Stadelheim se află în districtul Giesing din München

Închisoarea Stadelheim se află în districtul Giesing din München

[Sursa foto: Profimedia]

Închisoarea Stadelheim se află în districtul Giesing din München

Imagini cu închisoarea Stadelheim din München

[Sursa foto: Profimedia]

La închisoarea Stadelheim, Cherecheș va aștepta ca Tribunalul Regional Superior din Munchen să decidă asupra extrădării sale în România.

Cătălin Cherecheș le-a solicitat magistraților de la Tribunalul Augsburg să nu fie extrădat în țară. El a refuzat procedura simplificată de extrădare, motivând că în penitenciarele din România sunt condiții grele.

Procurorii germani au explicat că a fost depusă o cerere la Tribunalul Regional Superior din Munchen, în care se solicită să fie impusă detenția în vederea extrădării.

Recent, presa germană a relatat că a avut loc un incendiu într-o celulă din penitenciarul Stadelheim, iar un deținut a fost grav rănit. Pompierii germani au publicat imagini de la intervenție:

Stadelheim munchen

Sala de lectură la penitenciarul Stadelheim din Munchen 

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

inchisoare germania chereches

Cum arată o celulă din închisoarea în care va sta Cătălin Cherecheș.

[Sursa foto: Twitter]

închisoare Germania Cătălin Cherecheș

Cameră din închisoarea din Germania în care va sta Cătălin Cherecheș

[Sursa foto: Twitter]

Stadelheim munchen

Cum arată închisoarea din Germania în care va sta Cătălin Cherecheș

[Sursa foto: Twitter]

Cum a fost prins fugarul Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, printr-o decizie definitivă luată vineri, 24 noiembrie.

În aceeași zi, fostul primar a reușit să iasă din țară cu un taxi, prin Vama Petea, unde a prezentat actul de identitate al unui verișor cu 10 ani mai tânăr.

Abia peste patru zile, Cătălin Cherecheș a fost prins când se pregătea să părăsească Germania, unde a călătorit alături de o mătușă, cu mașina, circulând pe autostradă cu aproape 200 de km/oră.

Cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul, eventual să ia un tren sau un taxi. Acela a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și Poliția federală de investigații criminale.

Potrivit unor surse, fostul primar ar fi încercat să se opună arestării și s-a rănit când a vrut să fugă de oamenii legii.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si