Cum îți recuperezi energia și echilibrul

Simona Costache, miercuri 19 iunie 2024 , 15:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Stresul de zi cu zi și ritmul alert al vieții pot afecta profund starea de bine fizică și mintală. Nu lăsa ca problemele să se agraveze și să-ți afecteze calitatea vieții! Caută soluții naturale și eficiente care să te ajute să-ți recapeți energia și echilibrul.

Un astfel de ajutor pot fi suplimentele alimentare cu Ashwagandha. Acestea sunt alcătuite din ingrediente recunoscute în toată lumea pentru beneficiile asupra creierului și pentru efectele contra stresului și anxietății. În acest articol te invităm să descoperi care sunt aceste ingrediente și de ce sunt recomandate pentru a-ți recăpăta energia și echilibrul.

Formulă dovedită pentru calm și echilibru

Unele din cele mai populare extracte antistres sunt Ashwagandha, Bacopa monnieri și Nardostachys jatamansi. Toate aceste plante acționează eficient în gestionarea stresului și în protejarea creierului în zilele pline de provocări, deadline-uri și agitație.

Ashwagandha - remediu recunoscut pentru reducerea stresului

Ashwagandha (ginseng indian) mai este cunoscută și sub numele științific de Withania somnifera și este folosită de mult timp ca remediu natural în diverse probleme și afecțiuni. Principalul său rol în acest supliment este de a contribui la rezistența organismului la stres.

Compușii activi din această plantă, numiți withanolide, reduc nivelul de cortizol în organism. Astfel, printr-un consum regulat de Ashwagandha, poți reuși să-îți redobândești starea generală de bine și să reduci din efectele anxietății.

Ashwagandha este renumită și pentru capacitatea sa de a îmbunătăți funcțiile cognitive și mintale, sprijinind activitățile cognitive, memoria și concentrarea. De asemenea, Ashwagandha susține sănătatea sistemului cardiovascular și contribuie la menținerea sau redobândirea echilibrului emoțional, ajutând la reducerea riscului de tulburări de dispoziție asociate cu stresul.

Bacopa monnieri – poate proteja creierul împotriva stresului oxidativ

Bacopa monnieri (Brahmi) este o plantă folosită de secole în medicina tradițională ayurvedică datorită beneficiilor sale asupra funcției cognitive. Extractul din această plantă ajută la menținerea capacității de memorare și concentrare, într-o lume solicitantă și agitată.

Bacopa conține bacozide, niște compuși care stimulează transmiterea impulsurilor nervoase și protejează neuronii de deteriorare. Din acest motiv, Brahmi nu doar ajută la îmbunătățirea performanțele cognitive, ci și la protejarea creierul împotriva stresului oxidativ.

Consumul regulat de Bacopa contribuie la menținerea clarității mentale și a echilibrului emoțional, de aceea este recomandată în momentele de suprasolicitare sau în cazul persoanelor

vârstnice, pentru a le ajuta să depășească momentele de anxietate asociate cu declinul cognitiv sau cu diverse afecțiuni.

Nardostachys jatamansi ajută la menținerea echilibrului sistemului nervos

Nardostachys jatamansi, cunoscută și sub numele de nard indian, este apreciată pentru efectele sale benefice asupra sistemului nervos. Extractul de nard indian ajută la menținerea echilibrului sistemului nervos și la reducerea stării de agitație și stres.

Nardostachys jatamansi este utilizat pentru proprietățile sale sedative naturale, care contribuie la menținerea în limite normale a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Relaxând sistemul nervos, planta contribuie la o stare generală de calm și echilibru, esențială pentru a face față provocărilor din fiecare zi.

Cum se administrează suplimentele antistres

Suplimentele alimentare alcătuite din ingrediente active naturale sunt eficiente în lupta împotriva stresului. Întreabă medicul sau farmacistul dacă le poți utiliza pentru a te bucura de o stare de calm și echilibru în viața ta.

Modul de admininistrare este pe cale bucala, doza recomandată, pentru adulți, fiind de 1-2 comprimate de 2 ori pe zi sau în funcție de recomandarea specialistului.

În concluzie, prin combinarea beneficiilor oferite de Ashwagandha, Bacopa monnieri și Nardostachys jatamansi, suplimentele alimentare antistres reprezintă o soluție naturală și complexă pentru gestionarea stresului. Ingredientele se completează pentru a susține sănătatea fizică și mintală, contribuind astfel la o stare generală de bine și echilibru. Integrând acest produs în rutina ta, la recomandarea specialistului, vei putea face față provocărilor vieții cu mai multă energie și claritate mentală.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si