”Am promis ca nu voi candida în aceste alegeri si ca nu ma voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea ramane ferma, iar Guvernul pe care îl conduc ramane unul independent. Mandatul de premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politica si economica a tarii. Totodata, a avut rostul de a da partidelor politice ragazul necesar sa se reformeze, sa recastige încrederea oamenilor, sa se deschida mai mult spre societate”, a scris Dacian Ciolos în preambulul platformei sale.

Premierul constata ca unele formatiuni politice au evitate reformarea pastrandu-si modul de raportare la alegatori. Ciolos sustine ca a încercat sa arate ca Romania poate fi guvernata altfel: onest, corect si integru. ”Nu totul a mers bine, dar am încercat sa corectam cu onestitate greselile facute. Dar, tocmai pentru ca acum am aceasta experienta, cred ca schimbarea poate sa continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare dupa alegerile din 11 decembrie 2016, ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, sustinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizatiile societatii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem ca aceasta schimbare e necesara”, a afirmat Ciolos.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Premierul a explicat ca numele de Platforma 100 vine de la apropiata celebrare a centenarului Marii Uniri. ”De aceea, va propun Platforma #Romania100 – Romania la 100 de ani- 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, însotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga încrederea în Romania si în noi însine”, a spus seful Guvernului.

Gasiti AICI cele 10 principii de baza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si