"Trebuie sa recunosc ca sunt destul de dezamagit de aceasta atitudine pentru ca nu mi-am imaginat niciodata ca o tara intrata in Uniunea Europeana va fi amenintata in felul acesta, atat de brutal. Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o lista de luari de pozitii stabilite dinainte, o condamnare deja, inainte de a se studia probele, ca sa spun asa, ca am experienta asta nefericita", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

El a precizat ca au fost trimise documente, informatii, dovezi la Bruxelles, dar nimeni nu a avut niciun fel de reactie, nu s-a spus concret care sunt articolele din legile justitiei care afecteaza independenta justitiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Liviu Dragnea a comentat si afirmatiile lui Frans Timmermans despre referendumul pentru familie, conform carora sustine valorile familiei, insa respinge homofobia si nu doreste ca aceste valori sa fie folosite drept justificare pentru a starni ura fata de minoritatile sexuale.

"Nu cred ca domnul prim-vicepresedinte Timmermans poate sa spuna poporului roman cum trebuie sa voteze la acest referendum. Chiar nu cred ca nimeni din spatiul Uniunii Europene poate spune poporului roman cum sa defineasca in Constitutie casatoria.

Zic ca trebuie sa ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscuri. Nu cred ca trebuie sa mai mergem pe ideea "politically correct" sa dam bine la "porti inalte". Daca nu ne gandim serios la viitorul acestei tari si la viitorul acestei natiuni, putem sa adoptam si aceasta pozitie a ghiocelului. Eu nu pot face asta", a afirmat Dragnea.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timermans a facut apel la autoritatile romane sa "regandeasca cursul pe care l-au luat”, facand referire la modificarile legilor justitiei si Codului penal, avertizand ca, daca regulile sunt incalcate, CE nu va ezita sa

ia masuri si sa aduca Guvernul roman in fata instantei. Timmermans a comentat, de asemenea, protocoalele secrete, la interventia eurodeputatilor din Comisia pentru libertati civile din Parlamentul European, spunand ca nu vede legatura intre acestea si modificarile legilor justitiei care afecteaza independenta sistemului. Referitor la mitingul din 10 august, Frans Timmermans a spus ca pe imaginile video nu a vazut oameni care ar fi putut fi huligan, ci doar protestatari pasnici. Prim-vicepresedintele Comisiei Europene a subliniat ca raportul MCV este cel mai bun instrument pentru a ajuta Romania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si