Mai mulți oameni au ajuns la spital după evenimentul la care au participat. După ce au mâncat meniul oferit de restaurant, în județul Alba, oamenii au fost infectați cu o bacterie și au necesitat îngrijiri medicale. Bacteria identificată în mâncare de la eveniment se numește Stafilococ Coagulazo Pozitiv. 

Bacteria a făcut parte din meniu

La o nuntă din Alba Iulia, bacteria Stafilococ Coagulazo Pozitiv a făcut parte din meniu.

După ce au consumat meniul de la eveniment, mai mulți nuntași au acuzat stări de rău și au necesitat îngrijiri medicale, ajungând la spital cu toxiinfecție alimentare.

20 de persoane au ajuns la spital după nunta desfășurată în Alba Iulia. Dintre aceștia, 5 au necesitat și internare.

Potrivit cercetărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, s-a detectat prezența Stafilococului Coagulazo Pozitiv în toate alimentele servite la sala de evenimente din Alba Iulia.

După nuntă, mai mulți oameni au necesitat îngrijiri medicale, în județul Alba

După nuntă, mai mulți oameni au necesitat îngrijiri medicale, în județul Alba

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Stafilococul Coagulazo Pozitiv, dar și Stafilocolul Hemolitic au fost detectate și pe suprafețele din bucătărie și pe mâinile personalului, potrivit unui comunicat DSP Alba, transmis către agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV: Risc de botulism alimentar/ Medic: ”Aruncați orice aliment conservat dacă recipientul este bombat şi fierbeți minim 10 minute orice conservă”

Regulile de igienă nu au fost respectate

În urma infectării cu Stafilococului Coagulazo Pozitiv a 20 de nuntași, în urma consumării meniului de la o nuntă, din cadrul unui salon din Alba Iulia, DSP Alba a aplicat mai multe amenzi.

Pentru nerespectarea măsurilor și normelor igienico-sanitare în vigoare, DSP Alba a amendat contravențional, cu suma de 25.000, persoana juridică.

Bucătarul a primit, de asemenea, amendă în valoare de 1.600 de lei pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală pe tot timpul programului de lucru în sectorul alimentar.

Oamenii au acuzat stări de rău după ce au mâncat meniul de la eveniment.

Oamenii au acuzat stări de rău după ce au mâncat meniul de la eveniment.

[Sursa foto: Freepik]

"În plus, măsura suspendării activităţii sălii de evenimente se menţine până remedierea neconformităţilor constatate, ceea ce presupune inclusiv rezultate conforme ale testelor de sanitaţie. S-a constatat că mâncarea servită nu a fost preparată la locaţia desfăşurării evenimentului, ci a fost cumpărată de către organizatori din mai multe judeţe (mezelurile din Cluj şi Bacău, brânzeturile din Harghita) şi adusă porţionată şi ambalată la pensiune. Testele de laborator prelevate din alimente au detectat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv", precizează DSP Alba, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Membrii unei familii, care au mâncat șuncă de porc preparată în casă, sunt supecți de botulism. Au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si