Organizațiile au cerut prudență, într-o declarație comună, exprimându-și îngrijorarea că astfel de restricții ar putea duce la scăderea finanțării necesare asigurării importurilor de materiale medicale și alimente țărilor care au nevoie.

Citeste si: Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor: „Banii au rămas în buget și determinarea o avem”

Restricțiile de export „perturbă lanţurile de aprovizionare, afectează producţia şi limitează accesul la produsele de primă necesitate.

Alte state contracarează aceste fenomene impunând propriile lor restricţii”, susțin FMI și OMC, potrivit Agerpres.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Printre țările care au impus restricții se află și România, care a impus restricții la exporturile de cereale prin ordonanță militară.

În urma reacțiilor din presa internațională, autoritățile române au revenit cu o nouă ordonanță, prin care au ridicat restricțiile de export.

Citeste si: Orban: Obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti

„Un alt punct important se referă la interzicerea exportului de grâu și produse derivate, care a fost precizată și impusă în Ordonanța Militară 8. Articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea, pentru că în urma discuțiile s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achizița necesară pentru completarea rezervei de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Nu mai este interzis acest export”, preciza atunci ministrul de Interne, Marcel Vela.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si