O fetiță în vârstă de doi ani a fost găsită înecată alături de tatăl ei la granița dintre SUA și Mexic, în apropiere de Matamoros, Texas, relatează CNN.

Cei doi s-au înecat duminică în Rio Grande, în timp ce încercau să ajungă în SUA, iar cadavrele lor au fost descoperite luni. Fotografiile șocante au fost făcute de jurnalista Julia Le Duc, care trăiește în Mexic.

Poza cu fetița băgată în tricoul tatălui ei i-a impresionat pe americani care o văd ca pe o mărturie devastatoare a suferinței din spatele stastisticilor legate de migranți.

 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Numărul de arestări ale migranţilor ilegali a depăşit în mai recordul consemnat în 2006, iar peste 60% din cei reţinuţi au fost copii sau familii, de multe ori în căutare de azil.

Citeste si: România se oferă să primească migranții de pe vasele blocate în Marea Mediterană

Administraţia condusă de preşedintele Donald Trump a limitat numărul de cereri de azil care pot fi depuse zilnic în punctele de intrare în Statele Unite.

Durata aşteptării unui interviu este de ordinul lunilor, ceea ce determină multe familii de migranţi să îşi asume riscul trecerii ilegale a frontierei, înainte de a solicita statut de azilanţi.

 

Cum la frontieră sunt mai multe garduri şi măsuri de securitate mai stricte, unii migranţi deja deportaţi care încearcă să intre din nou în SUA fără a fi prinşi urmează trasee periculoase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si