3. Hemoroizi

Dureri in zona anusului, sangerari rectale, mancarime, acestea sunt simptome clasice pentru aproximativ 90% dintre femei, imediat dupa nastere.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"In sarcina, uterul se mareste si este nevoie de o cantitate mare de sange in zona bazinului inferior, greutatea creste, se creeaza presiune pe intestinul gros si apar hemoroizii. Fara sa mai vorbim de momentul nasterii, in timpul contractiilor, cand presiunea este foarte mare si pot aparea chiar si fisuri anale", atrage atentia dr. Septimiu Alexandru, medic primar chirurgie generala.

Daca pacienta nu acuza simptome deosebite, singurele recomandari sunt limitarea con sumului de sare si piper, respectiv consumul de alimente bogate in fibre, activitate fizica si clisme regulate. in cazul in care hemoroizii sunt insotiti de constipatii, sangerari si dureri, este nevoie si de tratament medicamentos, iar cazurile grave necesita tratament chirurgical.

Sursa: doctorulzilei.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si