Guvernul se pare că a luat decizia de a evacua românii aflați în Israel. În acest scop, a fost instituită o celulă de criză, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Decizia a fost luată după ce Iranul a atacat cu peste 300 de drone și rachete Israelul.

Celulă de criză pentru evacuarea românilor din Israel

În urma instituirii unei celule de criză, s-ar pregăti evacuarea românilor aflați în Israel.

Guvernul se pare că monitorizează situația din țară, după ce Iranul a atacat masiv Israelul. 

În acest scop, Marcel Ciolacu ar urma să aibă o şedinţă în cadrul celulei de criză. Premierul României s-ar afla în contact cu liderii europeni și partenerii externi. 

Președintele, premierul, președintele Senatului dar și miniștrii de Externe și al Apărării ai României au condamnat atacul Iranului asupra Israelului.

”România condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei noi escaladări regionale”,   a declarat președintele României în urma atacului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: "Israelul a anunțat deja că va ataca dur". Decizia luată de cabinetul de război din Israel după atacul lansat de Iran

atac aerian

Atac aerian lansat de Iran asupra Israelului

[Sursa foto: Profimedia]

Avertismentul MAE pentru români

Ministrul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în Israel și în zonele conflictuale din Orientul Mijlociu. MAE recomandă cetățenilor români cetăţenilor români de a evita orice călătorie în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză şi Republica Islamică Iran, în contextul evoluţiilor de securitate din regiune. 

Citește și: Israel, atacat de Iran cu peste 300 de drone și rachete. Klaus Iohannis: ,,Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei noi escaladări regionale”

atac aerian

Atac aerian lansat de Iran asupra Israelului

[Sursa foto: Profimedia]

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Statul Israel cu privire la existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea de a evita orice călătorie. Având în vedere starea declarată de război din Statul Israel, lansarea de rachete din Fășia Gaza către teritoriul țării și incidența crescută a atacurilor teroriste, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și spațiile publice special amenajate, iar când situația va permite, părăsirea țării. MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel pentru destinații și tururi turistice să își reprogrameze deplasarea”, a transmis Ministrul Afacerilor Externe, pe site-ul oficial.

Iranul, atac masiv asupra Israelului

Pe data de 13 aprilie, Iranul a lansat un atac aerian asupra Israelului, folosind peste 300 de drone și rachete. Joe Biden, președintele S.U.A, ar fi declarat că majoritatea dronelor și rachetelor au fost doborâte de forțele armate israeliene.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

Atac aerian lansat de Iran asupra Israelului

[Sursa foto: Profimedia]

”Voi, băieți, sunteți cei mai buni din întreaga lume, din întreaga lume. Știți asta, asta nu e o hiperbolă. Voi, toți membrii ambelor escadrile, sunteți incredibili, absolut incredibili. Ați făcut o diferență enormă, ați salvat o mulțime de vieți și, datorită abilităților extraordinare, Statele Unite au ajutat Israelul să doboare aproape toate acele rachete care se apropiau”, a declarat Joe Biden, conform antena3.ro.

Benjamin Netanyahu ar fi amânat decizia cu privire la un posibil atac defensiv al Israelului împotriva Iranului, după ce ar fi discutat cu Joe Biden.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si