Un incendiu de vegetație a izbucnit în cursul serii de joi, lângă București, între localitățile Periș și Corbeanca. Pompierii au intervenit de urgență, chemați de localnicii care spun că incendiu ar fi izbucnit la doar câteva minute după o furtună cu fulgere și trăsnete.

Citeste si: Grecia sub semnul focului

Primarul din Corbeanca: Focul e departe de case

Localnicii din Corbeanca au fost cei care au sunat la 112 și au cerut ajutorul, după ce au văzut focul puternic în pădure, de teamă ca acesta să nu ajungă și la casele lor. 

Pompierii au intervenit de urgență și au dat asigurări că nu există riscul extinderii flăcărilor spre case. Inițial, 500 mp de vegetație uscată au luat foc, însă incendiul s-a extins rapid din cauza vântului.

Citeste si: VIDEO| Trei mașini de pompieri au fost trimise de urgență la un bloc din Constanța, unde o gospodină cocea vinete aproape de miezul nopții

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Primarul localității Corbeanca este de părere că focul a pornit din alte cauze decât fulgerele: „Incendiul este între Corbeanca şi Periş. Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște. Sunt și pompierii. Bate și vântul.”, a declarat primarul din Corbeanca, Valeriu Anton pentru Antena 3.

După o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat în cea mai mare parte, însă pompierii au rămas la fața locului ca să se asigure că focul nu va izbucni din nou.

Citeste si: Ce se întâmplă cu turiștii din Antalya?! Incendiile devastatoare de vegetație au făcut ravagii

Urmărește declarațiile oferite presei de Brândușa Orășanu și Florin Bănică, comisari în cadrul Gărzii de Mediu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si