Presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si ceilalti membri ai birourilor electorale trebuie sa fie prezenti la sediile sectiilor, sambata, la ora 18,00, avand obligatia de a verifica materialele necesare votarii, a spus purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne.

"Presedintele biroului electoral dispune masurile pentru asigurarea ordinii si corectitudinii operatiunilor de vot, precum si indepartarea materialelor de propaganda electorala de orice tip din si de pe cladirea in care se afla sectia de votare.

De asemenea, presedintele biroului electoral dispune fixarea posturilor de paza in jurul localului de vot", a adaugat Monica Dajbog.

Sambata seara, la plecarea din sectia de votare, presedintele biroului electoral sigileaza toate caile de intrare in localul de vot, fiind interzisa parasirea incintei cu stampila de control, stampile cu mentiunea "Votat", buletine de vot sau liste electorale. Pe parcursul noptii, sectiile de votare raman in paza efectivelor MAI, a mai spus comisar-sef de politie Monica Dajbog,.

Activitatea biroului electoral al sectiei de votare incepe, duminica, in ziua alegerilor, la ora 6.00, presedintele avand obligatia de a verifica urnele, buletinele de vot si stampilele.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Votarea va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

"Cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in Romania care in ziua votarii se afla in tara isi pot exercita dreptul de vot in baza unuia dintre urmatoarele acte: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasapo rtul de serviciu, pasaportul de serviciu electronic si carnetul de serviciu militar, in cazul elevilor din scolile militare", a adaugat purtatorul de cuvant al MAI, potrivit News.ro.

Programul serviciilor publice comunitare pentru evidenta persoanelor a fost prelungit in aceasta saptamana pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa mearga duminica la vot si nu detin documente de identitate valabile, a mai aratat Dajbog.

"De asemenea, sambata se lucreaza cu publicul, pana la ora 16, dar si duminica pana la ora 21, cu exceptia catorva localitati unde programul va fi asigurat pana la ora 20", a mai spus Monica Dajbog.

Pentru a preveni producerea unor evenimente grave in timpul votului, pompierii desfasoara sambata activitati de instruire cu personalul sectiilor de votare cu privire la modalitatile de evacuare a persoanelor si a materialelor, in cazul aparitiei unor situatii de urgenta.

"In aceasta saptamana, inspectorii ISU au finalizat actiunile de prevenire a incendiilor la toate obiectivele in care sunt organizate sectii de votare, fiind remediate peste 5.400 de nereguli. In urma acestor controale au fost aplicate 6.083 de avertismente si 11 amenzi, in cuantum de 15.000 de lei. Duminica, prefectii, subprefectii si aproximativ 45.000 de politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera si lucratori de la alte structuri vor fi la datorie pentru a asigura climatul de ordine publica si legalitate necesar desfasurarii alegerilor. Totodata, cadrele MAI vor verifica cu operativitate si impartialitate toate sesizarile privind savarsirea de contraventii sau infractiuni in legatura cu procesul de vot", a adaugat purtatorul de cuvant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si